Saudiarabialainen diplomaatti pyytää USAsta turvapaikkaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Saudiarabialainen konsulaatin työntekijä Los Angelesissa pelkää palata takaisin kotimaahansa. Hän kirjoitti sähköpostin NBC-tv-semalle, ja kertoi olevansa peloissaan paluusta kotimaahansa. Siellä hänet voidaan tappaa keskellä päivää julkisesti. Kun asia tuli julki, hänet määrättiin takaisin kotimaahan. Hän on tehnyt urvapaikka-anomuksen USAhan.

Saudiarabialaisella internet-sivulla kerrotaan diplomaatin kritisoineen kotimaataan ja luvanneen kertoa ikäviä asioita Saudi-Arabian kuningashuoneesta.

Saudi-Arabiassa virallisesti käytetään islamilaista Sharia-lakia. Kovin rangaistus homoseksuaalisuudesta on kuolema mestaamalla eli kaulan katkasemisella julkisesti. Saudi-Arabian hallitus on virallisesti ilmoittanut, että tämä rangaistus annetaan vain lasten hyväksikäytöstä, mutta tätä tietoa ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä. USAsta on edellisen kerran hakenust turvapaikkaa eräs saudiarabialainen diplomaatti 16 vuotta sitten. Hänkin oli kritisoinut julkisesti ihmisoikeusoukkauksia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!