Belgradiin on tulossa pride-paraati

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006

Epävirallisen tiedon mukaan prideparaati pidetään 10. lokakuuta. Järjesstäjät ovat Gay-Straight Alliance (GSA) ja Queeria Center for Promotion of Culture and Non-Violence. Nyt tukea on tullut hallituksen sisältä. Mm. sisäministeri ja ihmisoikeuksien ja vähemmistöoikeuksien ministeri ovat ilmaisseet tukensa, samoin useimmat parlamentin puolueet. Myös poliisin uskotaan vakavasti suojelevan marssia.

Tänä vuonna poliittisissa piireissä ilmeisesti ajatellaan, että poliittiset plussa-pisteet ovat tärkeämmät kuin asettuminen huligaanisten joukkojen puolelle.
http://www.b92.net/eng/news/society-article.php?yyyy=2010&mm=09&dd=07&nav_id=69531

Belgradin Priden kotisivu google-käännöksenä
http://translate.google.com/translate?hl=sv&sl=sr&tl=fi&u=http://www.parada.rs/&rurl=translate.google.fi


Amnesty tukee

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Belgradin pride-tapahtuma on tänä vuonna Amnestyn erityisessä suojeluksessa. Huomenna torstaina 9. syyskuuta klo 18 Amnestyn HLBTI-osasto kokoontuu aloittamaan syyskautta Cafe Javassa Hakaniemessä. Nyt keskustellaan siitä, miten me Suomessa voisimme tehokkaimmin tukea Serbian HLBTI-vähemmistöjä? Toinen tärkeä puheenaihe on Pietarin International Queer Culture Festival, joka pidetään 16.-25. syyskuuta ja jolla mm. viime vuonna oli paljon hankaluuksia viranomaisten kanssa.

HLBTI-ihmisoikeusryhmä facebookissa
http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=5989590291

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!