Setan kouluvierailuja perutaan opettajien ja vanhempien vastustuksen vuoksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Seksuaalivähemmistöihin suhtautuminen koulumaailmassa riippuu pitkälti opettajasta, YLE:n uutiset kertoo. Vaikka kouluopetuksessa seksuaalivähemmistöjen huomioiminen on parantunut, esiintyy yhä ongelmiakin.

Opetusneuvos Heidi Peltonen Opetushallituksesta sanoo YLE:lle lähtevänsä siitä, että perusopeutus toteutuu tasa-arvoisiesti, mutta arvelee erojakin olevan alueellisesti tai asenteisiin liittyen. Hänen mukaansa opettajan ratkaistavissa on, miten seksuaalivähemmistöistä puhutaan.

Seksuaalivähemmistöt ovat esillä useimmiten terveystiedon seksuaalivalistuksessa. Setan nuorisotyön koordinaattori Anders Huldén toivoo, että seksuaalivähemmistöt olisivat esillä myös muuhun elämään liittyvissä yhteyksissä; esimerkiksi matematiikan sanallisissa tehtävissä voitaisiin laskea myös Erkin ja Mikon taloon tarvittavien lautojen määrää, eikä pelkästään Matin ja Maijan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

YLE:n uutisten artikkelissa otetaan esiin myös Setan järjestämät koulutusvierailut kouluihin, joissa teemana on moninaisuus. Yleensä vastaanotto on myönteinen, mutta eräässä koulussa Pohjanmaalla vierailuja on viime lukukaudella jouduttu perumaan opettajien ja vanhempien vastustuksen tähden.

YLE Uutiset: Seksuaalivähemmistöihin suhtautuminen riippuu kouluissa pitkälti opettajasta

1 kommenttia

Surullista, että tasa-arvoista kohtelua ja asian käsittelyä vastustetaan. Juuri Huldénin kuvaama tapa olisi hyvä. Minua - vaikka olen saanut koulutuksen - ei vielä kertaakaan ole pyydetty täällä Turussa pitämään Setan kouluvierailua. Ilmeisesti Turussa ei ole sellaiselle tarvetta.