Helsingin seudun Setassa 800 uutta jäsentä - maanantaina tutustumisilta, lokakuussa alkaa transryhmä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Uusille avoimet ovet maanantaina

Helsingin seudun Setan eli HeSetan jäsenlehti Honk kertoi tällä viikolla, että jäsenmäärä kasvoi kesän aikana räjähdysmäisesti 800:lla uudella jäsenellä. Nyt halutaan toimintaa kehittää entisestään. Kaikille uusille (mutta myös vanhoille) jäsenille pidetään Avoimet ovat -tervetulotilaisuus maanantaina 13. syyskuuta klo 18-20 HeSetan tiloissa Suvilahdessa.
http://www.heseta.fi/ajankohtaista/#news44754

HeSeta täyttää loppuvuodesta 20 vuotta, joten tämä on yhtä juhlaa.


Jäsenlehdestä luettua: Miksi pride

Honkissa Hesetan hallituksen jäsen Anssi Pirttijärvi kyselee: Miksi Pride? 1980-luvulla niitä kutsuttiin vapautuspäiviksi, 1990-luvulta alkaen prideiksi. Kritiikkiä on tänä kesänäkin tullut. Osa pitää tapahtumaa liian karnevaalimaisena, osan mielestä julistaminen ja marssiminen riittää jo. Ulkopuolelta on kritisoitu "provokatiivisuutta". Ääri-ilmiönä oli isku pride-kulkueeseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Anssi Pirttijärven mielestä edelleen tärkein viesti yhteiskunnalle on, että olemme olemassa. Vastustajien kommentitkin voi nähdä positiivisesti: toisenlaiset mielipiteet nostavat asian keskusteluun ja antavat tilaa järkeville vastineille.

Prideen osallistuvien määrä nousee joka vuosi. Se on suuri tunnustus pridelle.


Lokakuussa alkaa transryhmä


Viime torstaina pidettiin avoin keskustelutilaisuus siitä, tarvitaanko Helsingin seudun Setaan transryhmää. Helsingissä on jo Transtukipiste.

Audio
Keskustelutilaisuden alustuksessa pohdittiin, tarvitaanko erillistä transryhmää ja mikä sen tarkoitus olisi. Kuuntele 5 minuuttia
Audio
Kokouksen päätös: kokeillaan. Ensimmäinen kokoontuminen on 12. lokakuuta. Kuuntele 2 min 40 sek.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!