Budapestin ensimmäisen heteropriden sanoma: Urossiat eivät saa jälkeläisiä

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

4.9.2010 klo 21.30 Homofobiassaan ylpeät heterot marssivat Budapestissa

Népszabadság-lehti kirjoittaa heterojen pride-marssista. Kukaan ei häiritse heteropareja, kun he kulkevat käsi kädessä tai suutelevat toisiaan kadulla. Kukaan ei heitä pommeja heteroiden suosimiin ravintoloihin eikä heitä kadulla syljetä tai parjata. Heterot eivät hakeneet pride-paraatillaan parannusta omiin oloihinsa vaan paraatilla vastustettiin homoja. Se oli tapahtuman syvin tarkoitus.

Magyar Nemzet -lehden mukaan osanottajia oli noin sata. Tarkoituksena oli, että avoin homoilu on saatava loppumaan. Julkista tilaa ei saa antaa homoilulle. Tilaisuudessa kyseltiin jo, miten lakeja yleisistä kokouksista pitäisi muuttaa.

4.9.2010 klo 6 Budapestissa heteroiden pride

Järjestäjät ilmoittavat, että heidän tarkoituksenaan ei ole provokaatio. Lauantaina, syyskuun 4. päivänä Heteroiden pride kokoontuu Sankareiden aukiolle. Tarkoitus ei ole, että mukaan tulee "poikkeavia", vaan katuja kuljetaan normaaleissa asusteissa. Lähtöpaikalla on puheita ja musiikkia. Erityishuomio tulee parlamentin ainoalle avioparille ("sattumalta" äärioikeiston Jobbikin edustajia).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yksi sanoma on se, että kaikilla kadun kulkijoilla pitää olla oikeus liikkumiseen ja niin, ettei pieni vähemmistö aiheuta rajoituksia lähikatujen enemmistöasukkaille. Kokoontumislakia on muutettava. Se vaatimus on syntynyt siitä, että Budapestin Prideä turvaamassa on ollut tuhansia poliiseja ja liikenne on keskustassa häiriintynyt.

Poliisi valvoo tapahtumaa, etteivät ulkopuoliset provokaattorit häiritsisi.

****

Voi hyvinkin käydä niin, että parlamenttiin tuodaan lähiaikoina lakiehdotus, jolla rajoitetaan vähemmistön mielenosoitusoikeutta. Siinä olisi taas iso pulma EU:lle. Unkaria johtaa yksi puolue: Fidesz. Se pystyy muuttamaan perustuslakia yhdessä parlamentin istunnossa. Väkisinkin tulee mieleen Venäjä.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • millam
  • 5.9.2010, 1.49
GRAAAHHH!!!!heteroillahan on niin stanan vaikeeta..yhyy!