Kaapista ulos

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Englannissa oikeusministeriön valtiosihteeri Crispin Blunt tuli kaapista täytettyään 50 vuotta. Samalla hän otti avioeron. Hän on Tory-puolueen eli konservatiivien edustajana alahuoneessa.
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/7968852/Crispin-Blunt-Im-gay-and-leaving-my-wife.html

Keväällä oli valtiovarainministeriön valtiosihteerin David Lawsin pakko tulla kaapista, kun kävi ilmi, että hän oli vuosien ajan maksanut elämänkumppanilleen vuokraa ja merkinnyt ne vähennyksiin.

*****

Tiukka homo-oikeuksien vastustaja USAn republikaanisessa puolueessa ja presidenttti Bushin vaalikampamjapäällikkö Ken Mehlman on tullut kaapista. Vielä vuonna 2004 Bushin vaalikampanjan aikoina hän vaati homoliittokieltoa perustuslakiin. Hän antoi haastattelun The Atlantic -lehteen ja paljasti, että hän on kertonut ystävilleen ja perheelleen, että hän on homo. Hän sanoo, että meni 43 vuotta, ennen kuin hän pystyi myöntymään tähän puoleen elämästään. Nyt hän sanoo olevansa parempi ihminen - ja onnellisempi. Vielä vuonna 2006 hän voimmakkaasti kielsi olevansa homo New York Daily Newsin haastattelussa. Nyt Mehlman haluaa toimia homoavioliittojen puolesta.
http://www.theatlantic.com/politics/archive/2010/08/bush-campaign-chief-and-former-rnc-chair-ken-mehlman-im-gay/62065/
http://www.huffingtonpost.com/2010/08/25/ken-mehlman-gay-interview-marriage-equality_n_695040.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Ken Mehlman oli republikaanisen puolueen puheenjohtaja ja Bushin kamppanjapäällikkö v. 2004 vaaleissa. Vaikka Bush kosiskeli kamppanjassaan kristittyjä konservatiiveja pysyi Mehlman henkilökohtaisesti erossa sosiaalisista teemoista joten hän ei ole koskaan ollut julkisuudessa homo-oikeuksien vastustaja.

Taustakeskusteluissa toimittajien kanssa hän on jo vuosikausia tukenut homoliittoja ja kertonut yrittäneensä republikaanijohtajien kanssa käymissä kekusteluissa hillitä republikaanien kamppanjoiden homo-vastaisuutta mutta ei kertomansa mukaan yksittäisenä republikaanijäsenenä voinut vastustaa puolueen yhteistä kantaa.

Lisäksi on sanonut jo v. 2004 ettei Bush ole homofobi ja nyt kertoo Bushin olevan erittäin kannustava Mehlmanin kerrottua homoudestaan.
Linkki: http://www.theatlantic.com/politics/archive/2010/08/bush-campaign-chief-and-former-rnc-chair-ken-mehlman-im-gay/62065/