Homo ja poliisi - homopoliisien eurooppalainen konferenssi Wienissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Eurooppalaisten homopoliisien viides vuosittainen konferenssi pidettiin heinäkuun alussa Wienissä. Mukana olivat Itävallan sisäministeri Mariah Fekter, Wienin poliisipäällikkö Gerhard Pürstl ja Wienin maakunnan poliisipäällikkö Karl Mahrer. Eurooppalaiseen homopoliisien liittoon kuuluu tällä hetkellä jäsenjärjestöjä yhdeksästä maasta: Itävallasta, Englannista, Ranskasta, Hollannista, Irlannista, Saksasta, Italiasta, Skotlannista ja Espanjasta.

Tänä vuonna mukana oli poliiseja myös Belgiasta ja Unkarista. Erityisesti Unkarin poliisien läsnäoloa pidettiin merkittävänä. Unkariin pyritään rakentamaan homopoliisien verkosto. Ainoat länsieurooppalaiset maat, joissa ei ole homopoliisien järjestöjä ovat: Suomi, Tanska, Kreikka ja Luxemburg.

Konferenssin ohjelmassa oli luentoja ja workshopeja, joissa aiheina olivat mm. perheväkivalta homo- ja lesboperheisssä, viharikokset ja homopoliisien järjestötoiminnan käynnistäminen ja organisoiminen. Myös transkysymykset olivat esillä.

Konferensssin osanottajat olivat mukana 6. heinäkuuta Wienin pride-marssilla (sateenkaarimarssilla)

European Gay Police Associationia on johtanut alusta alkaen Jan Snijder. Hän on omalla panoksellaan ollut vaikuttamassa siihen, että esim. Irlanti, Espanja, Portugal ja Italia ovat saaneet omat homopoliisijärjestönsä. Nyt Jan Snijder siirtyy syrjään. Uusi johto valitaan tänä vuonna Roomasssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ruotsin gaypoliisien järjestö ei ollut mukana Wienissä. Järjestön nettisivut ovat kovasti vanhentuneet., joten toiminnassa on mahdollisesti jonkinlainen paussi.

http://www.eurogaycops.com/?p=163

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!