Perry v. Schwarzenegger: Lykkäys jatkuu ensi torstaihin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Tuomari Walker ilmoitti eilen, että viimeviikkoinen päätös tulee voimaan vasta ensi torstaina 18.8.2010 klo 17 paikallista aikaa. Vetoomustuomioistuin saa aikaa päättää omasta kannastaan.

Homo- ja lesboblogeissa kerrotaan, miten kaupunkien maistraatit olivat jo ehtineet valmistautua ryntäykseen. Kaikki reservit henkilökunnasta oli buukattu töihin. Los Angelesin ja San Fransiscon raatihuoneilla olivat aamulla jo ensimmäiset jonottamassa avioliittolisenssejä.

Proposition 8:n kannattajat ovat vaatineet lykkäystä. Kalifornian edustajat (Schwarzenegger ja osavaltion lainopillinen neuvonantaja, "oikeuskansleri" Brown) vastustivat lykkäystä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Virallinen tiedote eilen klo 12.35:

ORDER by Judge Walker denying [705] Motion to Stay. The clerk is DIRECTED to enter judgment forthwith. That judgment shall be STAYED until August 18, 2010 at 5 PM PDT at which time defendants and all persons under their control or supervision shall cease to apply or enforce Proposition 8. (vrwlc1, COURT STAFF) (Filed on 8/12/2010)

1 kommenttia

On epätodennäköistä että asia etenee vetoomustuomioistuimeen, sillä Kalifornian osavaltio ei aio valittaa mikä tuli ilmi kuvernöörin ja oikeusministerin vastauksesta tuomarille lykkäys kysymykseen. He nimittäin pyysivät lykkäyksen perumista. Prop 8:n kannatajat ovat yksityisiä järjestöjä, jotka eivät olleet asianomistajia tapauksessa joten niillä ei periaatteessa ole valitusoikeutta. Siinäkin epätodennäköisessä tapauksessa että vetoomusoikeus käsittelisi vastustajien jo jättämän valituksen sen menestymismahdollisuudet ovat olemattomat. Seuraavaksi asia viedään USA:n korkeimpaan oikeuteen ja jo parissa vuodessa homoliitot saattavat olla laillisia koko USA:ssa. Koska Suomessa?