Miltei joka kymmenes suomalainen ymmärtää pride-iskun tekijöitä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Kahdeksan prosenttia suomalaisista sanoo ymmärtävänsä pride-kulkuetta vastaan hyökänneitä ja HeSetan toimistolla ilkivaltaa tehneitä. Suurin osa suomalaisista näkee iskut rikoksina muiden joukossa, mutta 11 prosentin mielestä iskut ovat erityisen tuomittavia, koska ne kohdistuivat seksuaalivähemmistöihin.

Tulokset käyvät ilmi Turun Sanomien ja viiden muun maakuntalehden teettämässä kyselytutkimuksessa, jota varten haastateltiin 1006 suomalaista kahden viime viikon aikana.

Itä-Suomessa jopa 11 prosenttia näkee pride-marssin niin provokatiivisena, että iskujen ymmärtäminen on helppoa. Lapissa taas sympatiseeraaminen oli vähäisintä. Turkulaiset ja tamperelaiset puolestaan tuomitsivat iskut jyrkimmin.

Iskujen ymmärtäjiä löytyi erityisen paljon yrittäjistä, johtavassa asemassa olevista ja yli 70 000 euroa vuodessa ansaitsevista.

Kyselytutkimuksen mukaan RKP:n kannattajissa ymmärtäjiä on jopa 22 prosenttia, mutta toisaalta puolueen kannattajista löytyi saman verran heitä, jotka pitävät iskuja erityisen tuomittavina. Vihreistä iskujen ymmärtäjiä ei löytynyt lainkaan, mutta perussuomalaisista ymmärtäjiä löytyi 20 prosenttia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kyselyn virhemarginaaliksi ilmoitetaan kolme prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan, mutta erityisesti pienempien osaryhmien kohdalla virhemarginaali on huomattavasti suurempi.

TS: Pride-isku jakaa Rkp:n kannattajat
TS: Viidennes Rkp:n kannattajista ymmärtää Pride-iskun tekijöitä (HS)
KESKUSTELU: Mietteitä pride-iskun nostattamasta keskustelusta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!