Gay Games: Avajaiset alkamassa - suora lähetys netissä

 • Uutinen
 • Urheilu
 • (päivitetty )
 • vaeltaja2006
 • 3

Queer-de-sivuston kuvassa ulkoministeri juttelee, selin miesystävä , ylhäällä muita kuuluisuuksia kuten kansanedustaja Volker Beck ja Hella von Sinnen. Mikä mahtaa olla urheilijoiden laji?

Avajaiset lähestyvät

Jo ennen avajaisia on kaupungilla liikkeellä urheilijoita 65 maasta. Maahan tullessa jokainen eli 9 475 urheilijaa, sai ensimmäisen mitallinsa. Tervetulo-salkussa on jokaiselle tärkeitä tavaroita: juomapullo, kännykkäkotelo, minikartta kaupungista, mitalli ja kondomi.

Yasassri Sanduni on tullut 8190 kilometriä Sri Lankasta. Hän on 26-vuotias pankkivirkailija Colombossa. Hän oli ensimmäisten 3 000 joukossa ilmoittautumistiskillä. "Haluan puhua muiden ihmisten kanssa - ja voittaa". Hän osallistuu kiekkokisaan, kuulantyöntöön ja keihäskisaan. Jostain niistä hän haluaa oikean mitallin.

Kotona Colombossa on vaikeampaa. Edes vanhemmat eivät tiedä, että hän seurustelee toisen naisen kanssa. Pääkaupungissakaan sellaisesta asiasta ei voisi puhua. Se voisi aiheuttaa pidättämisen. Illan avajaisissa hän tulee olemaan ainoa maansa edustaja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Illan avajaisissa on myös paljon musiikkia. Ruotsalainen Agnes oli viimeksi Victorian ja Danielin häissä laulamassa. 21-vuotias ruotsalaistähti esittää singlensä: Release me. Hän on otettu, että voi olla esiintymässä avajaissssa. Hän sanoo, että homoyhteisö on aina tukenut häntä ja auttanut uralla eteenpäin.

48-vuotias Taylor Dane esittää Gay Games -hymnin Facing a miracle. Amerikkalaislaulaja on iloinen, että pääsi mukaan. "Suurenmoista. Täällä ei ole pelkästään urheilua, vaan myös eri kulttuureja ja ihmisiä, joilla on oma vakaumuksensa".
(ksta)


Pride Express Berliinistä


Erikois-bilejuna lähtee Berliinistä perjantaina klo 10. Mukana on urheilijoita ja katsojia.


Kölnin liikennelaitos tarjoaa erikoislippuja


Urheilupaikat ovat kaukana toisistaan, ja Kölnin liikennelaitos tarjoaa viiikoksi erikoishintaista lippua lähiliikenteeseen. Päivälippu 20,90 euroa kelpaa yhteen menoon kolme päivää. Lippu kelpaa koko VRS-alueella busseissa ja junissa. Avajaisiin on varattu ylimääräisiä junia.


Tv tarjoaa suoraa lähetystä avajaisista


Center-tv lähettää Gay Gamesien avajaiset suorana lähetyksenä. Lähetys alkaa klo lauantaina klo 19.30 Suomen aikaa.

Center-tv on lähettänyt jo usean vuoden ajan myös Kölnin CSD-paraatin suorana lähetyksenä. Silloin,.kun center-tv:n ohjelmassa on lähetystaukoja, lähetetään usein kuvaa raitiovaunulinjoista. Kamera on ohjaamossa, ja raitiovaunu liikkuu omaa reittiään.

Jos Gay Games näkyy suorana nettilähetyksenä, tässä on osoite
http://koeln.center.tv/cms/


Avajaisten suuria hetkiä

Avajaisiin odotetaan 35 000 katsojaa.Kaikkiaan uskotaan, että kisavieraita käy kaupungissa noin miljoona.

Yksi avajaisten kohokohdista on joukkueiden sisäänmarssi stadionille. Rummut alkavat jymistä ja kutsuvat joukkueita sisään. Nurmikentälle saapuu 70 delegaatiota. Tapahtumassa tunnustetaan kansallisuuksia. Näin ei aina ole ollut. Vuonna 1990 Vancouverin kisoissa berliiniläiset homot ja lesbot eivät halunneet marssia sisään Saksan lipun alla. Ei haluttu kisoihin kansallista uhoa.

Virallisen avaamisen suorittaa Saksan ulkoministeri Guido Westerwelle.

Virallisen avaamisen jälkeen tulee valan vuoro. Sen tulee vannomaan olympiavoittaja Matthew Mitcham.

Gay Gamesin hymni on „Take the flame “, laulajana soul-diiva Taylor Dayne. Hymnin jälkeen sytytetään Gay Gamesien liekki.


Lehdistä luettua: Vanha mies haluaa kultaa

Sunnuntaina 85-vuotias Adolf Klöver nousee uimahyppytelineille, tosin vain metrin tai kolmen metrin telineelle. Korkeammalle häntä ei päästetä. 85-vuotiaana yleensä ihmiset menettävät jo ajokorttinsa. Valmentaja pelkää alastuloa mahalleen. Adolf ei ole homo, mutta hän haluaa Gay Gameseista mitallin. Hänen kotonaan Bonnissa on mitalleja kaikkialla. Olohuoneen vitriini muistuttaa urheilumuseon hyllyä. Erityisen ylpeä hän on kultamitallista 2009 Euroopanmestaruuskisoissa Sevillassa. Juuri äskettäin hän on saanut Saksan mestaruuden metrin ja komen metrin telineellä Heilbronnisa.

Kaikki alkoi varsin vanhana. Nuorempana hän rakenteli pienoismalleja lentokoneista. Päivät kuluivat kellarissa pienoismallien parissa. Kuitenkin se tuli kalliiksi, kun samana vuonna kahdeksan mallia koelennoilla tuhoutui. Uimahallissa 65-vuotiaana uimavalvoja oli ehdottanut, että hän alkaisi harjoitella uimahyppyjä. Hän meni treeneihin ja niin alkoi uusi hobby. Tosin tramboliinissa häneltä jossain vaiheessa murtuivat molemmat kädet. Nyt hän on kierrellyt maailmaa kilpailumatkoilla: Kanada, Georgia, Espanja, Ruotsi. Kauniilla ilmalla hän harjoittelee päivittäin Gay Gameseja varten. Hänen ikäluokassaan kanssakilpailijoita on aika vähän. Kansainvälisissä kilpailuissa yleensä noin 10 kilpailijaa ilmoittautuu mukaan. Adolf Klöverin mitallivitriinissä on vielä yksi tyhjä paikka - Gay Gamesien mitallille. Kuva:

http://www.ksta.de/ks/images/mdsBild/1280143422316l.jpg


Lehdistä luettua: Leipurimestarin gaygames-herkut

Leipurimestari Markus Zimmermann toimii traditionaalisessa perheyrityksessään Ehrenstrassella. Hän on solidaarinen kisoille, sillä hänen asiakkainaan on paljon homoja ja lesboja. Pride-paraatin aikana hänen näyteikkunassaan on aina sateenkaaren väriset somisteet. Lauantaista alkaen heiltä saa berliner-hillomunkkeja vaaleanpunaisella sokerikuorrutuksella.Uusin herkku on kuitenkin tässä: Köln-Taler murotaikinasta. Sokerikuorrutus on pinkkiä ja valkoista. Päällä on koristeena Gay Games -logo, joka on tehty elintarvikeväreillä.
Idea tuli Zimmermannin naapurilta (41v), joka työskentelee Gay Gameseissa vapaaehtoisena.

Leipomon nettisivu
http://www.baeckereizimmermann.de/

Kölnin taalereita Gay Gamesien logolla on ollut leipomoiden herkkupuodeissa myynnissä jo vuoden ajan. Niitä on leivottu Gay Gamesien tukemiseksi. Leipomot ovat tällä tavalla tukeneet taloudellisesti kisoja. Lehtiartikkeli, Markus Zimmermann on alemmassa kuvassa oikealla
http://www.games-cologne.de/de/gay-games/news/k%C3%B6ln-taler-unterst%C3%BCtzen-internationale-sportveranstaltung


Lehdistä luettua: Katujuhla sulkee katuja

Katujuhla sulkee katuja ns. Bermudan kolmiossa. Schaafenstrasse sulkeutuu jo tänään perjantaina katujuhlan vuoksi. Varsinainen Gay Games Village on Rudolfplatzilla.

avajai1

3 kommenttia

 • 1 / 3
 • Hannu, Tampere
 • 31.7.2010, 19.57
Katselen juuri center.tv:n suoraa lähetystä Kölnistä. Näkyy ja kuuluu ihan hyvin miniläppäristäni - ei katkoja eikä nykimistä.
 • 2 / 3
 • Hannu, Tampere
 • 1.8.2010, 1.02
Olipa upeat avajaiset. Suomen joukkueen saapuminen stadionille sai myös huomiota. Koko tilaisuus kesti peräti 4,5 t. Kannattaa katsoa, sillä avajaiset uusintana tänään su 1.8. klo 13.00 ja klo 20.30 sekä ma 2.8. klo 13.30 (Suomen aikoja).