Piispa Eero Huovinen: Kirkon harkittava vihkimisestä luopumista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Helsingin piispa Eero Huovinen sanoo kirjallisessa kannanotossaan, että kirkon on syytä vakavasti miettiä, luopuuko se vihkioikeudesta, jos sukupuolineutraali avioliitto hyväksytään Suomessa. Sunnuntaina Bjarne Kallis ehdotti Aamulehdessä samaa asiaa.

Menettely voisi olla sellainen, että maistraatti vihkii parit ja kirkko suorittaa seremoniallisen siunauksen. Tämä vähentäisi Kalliksen mukaan kirkon tulevia ongelmia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Huovinen perustelee näkemystään "luonnonoikeudellisella ihmiskäsityksellä" ja luterilaisella uskolla. Niissä avioliitto on miehen ja naisen välinen asia.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Piispa+Huovinen+Kirkon+ehk%C3%A4+harkittava+vihkimisest%C3%A4+luopumista/1135258846970

1 kommenttia

Minusta tuohon Huovisen mainitsemaan "luonnonoikeudelliseen ihmiskäsitykseen" nimenomaan kuuluu myös samaa sukupuolta olevien avioliitto.

Eri asia on tietysti se, että eräät kristittyinä itseään pitävät tahot ovat aikojen kuluessa napanneet käsityksen hoteisiinsa ja muokanneet sen istumaan omaan maailmankuvaansa. KD:n nettisivuilla esitetään, että tämä "luonnonoikeus" olisi jotenkin "kristillislähtöinen" asia, mutta rohkenen arvella, että näin ei ihan kuitenkaan ole.