HLBTI-näkökulma uutisiin: Meksikon isku kohdistui homoihin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Naamioituneet miehet iskivät sunnuntain vastaisena yönä meksikolaisessa Toreon-kaupungissa homoryhmän järjestämään diskojuhlaan. 18 juhlijaa kuoli, 18 haavoittui vaikeasti. Tekijät pakenivat.

Isku alkoi puoli kaksi yöllä. Quinta Italia Inn -huvilalla oli Electro Gay Party vol 2. Kahdeksasta autosta nousi naamioituneita miehiä, jotka sulkivat uloskäynnit. Hyökkääjien määrä on epäselvä. He avasivat tulen ja AK-47- ja AR-15-aseilla tulitettiin ihmisiä.

Poliisi löysi jälkeenpäin 122 patruunaa. Uhrien joukossa oli kymmenen miestä ja kahdeksan naista, iältään 20-38 vuotta. Poliisi ei ole paljastanut uhrien henkilöllisyyttä. 17 ihmistä kuoli tapahtumapaikalla. Yksi nainen kuoli myöhemmin sairaalassa. Monet säilyivät hengissä, kun he loukkaantuneina olivat maassa kuolleen näköisinä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Valtionsyyttäjän toimisto on vastapäätä. Siellä pidettiin mahdollisena, että kyseessä oli viharikos. Kuitenkin lehdistö puhuu vain huumeryhmien välienselvittelystä.

Esim. Spiegel-lehti ei puhu sanaakaan homojuhlista. Lehden mukaan oli vain iloiset juhlat. Myös Helsingin Sanomat puhuu huumesodasta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!