Oulun North Pride: Poliisi ottaa turvallisuuden vakavasti

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

22.7.2010 klo 16.30 Poliisi tarkistaa huhuja

Oulun Radion uutiset kertoi torstaina iltapäivällä, että poliisi varatutuu järein ottein lauantain pride-paraatiin. Useat partiot vahtivat lauantain kulkuetta. Huhut paraatin ympärillä ovat työllistäneet poliisia jo ennakkoon. Apulaispoliisipäällikkö Arno Karnaranta haastateltavana:

"Mitään sellaista konkreettista senlaatuista uhkaa, joka aiheuttaisi meiltä ihan erityisiä konkreeettisia toimenpiteitä, ei ole olemassa, mutta aina kuitenkin tällaisen tapahtuman ympärillä, olipa se sitten North Pride tai mikä tahansa tapahtuma, joka aiheuttaa tietynlaisia tunnekuohahduksia ihmisissä, niin aiheuttaa erinäisiä huhuja ja huhuja on liikkeellä erilaisia. Ja ne varmistetaan ja tarkistetaan kaikki ja suhtaudutaan niihin tietyllä vakavuudella".

(YLE Oulu)


22.7.2010 Poliisi valvoo tehostetusti turvallisuutta

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kaleva kertoo, että poliisi valvoo tehostetusti turvallisuutta. Pride-kulkueen alussa ja lopussa on poliisiautot ja poliiseja liikkuu myös kulkueen sivustoilla. Kalevan uutinen netissä

http://www.kaleva.fi/uutiset/poliisi-turvaa-sateenkaarikansan-kulkuetta/863616


19.7.2010 Onko Pride turhaa "kolistelua"

Kalevassa viikko sitten oli koko sivun juttu Oulun pride-tapahtumasta eli North Pridestä. Toimittaja kyseli, että jaetaanko kulkueessa kaasunaamareita. Tapahtuman organisaattori Ville Javanainen kertoi, että poliisiin on oltu yhteydessä ja vapaaehtoisten kanssa käydään turvallisuusasiat läpi. Mitään erityisiä välikohtauksia ei kuitenkaan odoteta. Täällä pohjoisessa ei ehkä ole liikkeellä ääriporukkaa niin paljon.

Kaleva kysyi, miksi pride-väki on niin ärsyttävää. Ville vastasi, että ei olla tarkoituksella ärsyttäviä, mutta jotkut ärsyyntyvät. Pelätään vieraita asioita, eikä huomata, että lähiympäristössäkin voi olla homoja.

Miksi enää tarvitaan tällaista kolistelua? Ville kertoo, että ainakaan hän ei ole tullut kolistellen kaapista ulos. Facebookin profiilissa hän kertoo mm. kuulumisestaan Setaan. Mutta maailma on hyvin heteronormatiivinen. Jos hän kertoo, mitä hän tehnyt viime aikoina poikakaverin kanssa, jotkut syyttävät häntä seksuaalisuuden mainostamisesta, vaikka puhutaankin vain arjesta.


Ohjelmaa torstaista sunnuntaihin


Oulun North Priden ohjelma on netissä. Lauantaina on kulkue ja puistojuhla. Liikkeeelle lähdetään klo 13. Reitti näkyy alla olevasta kartasta.

Ohjelma
http://www.northpride.fi/

Kalevan sunnuntailiitteen juttu viikko sitten. Tekijänoikeussyiden vuoksi kuvat peitetty.

Lauantain kulkueen reitti: Kaupungintalolta Kuusisaareen

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!