Rauhattomuutta Varsovan Europridellä

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Europride-kulkue lähti liikkeelle klo 14. Klo 15 jälkeen tuli twitter-viestejä: Poliisi on saartanut 100 uusnatsia. Ilmassa lentää munia. Kylteissä lukee: Stop homo. On myös ollut savupommeja.

Englantilaisen labour-puolueen edustajat kertovat klo 15.18 twitterissä, että savupommit eivät riko tunnelmaa eikä häiritse marssia.

Klo 15.21 ensimmäinen kuva pidätyksestä
www.queer.de/publisher/pics/20100717177-europride-festnahme-.jpg

Klo 15.27 Plakaatissa lukee "Eurosodomialla ei ole tulevaisuutta". Jotkut tästä ryhmästä on pidätetty, kertoo Gazeta Warszawa. He olivat heitelleet paraatin päälle munia ja pulloja. On ollut myös rauhallisia vastamielenosoittajia. Kaksi miestä jakoi paraativäelle ilmaisia miniraamattuja..

Klo 15.31 Europride on suurempi kuin monet viime kuukausien tapahtumat. Homoja ja lesboja on tullut eri puolilta Eurooppaa. Paikalla on Lontoon Gay-miesten kuoro. Paraatireitin varrella on paljon paikallisia asukkaita katsomassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

15.37 Gazetalla on live-stream yhdestä paraatiautosta
www.gazeta.tv/plej/0,107457.html

15.38 Poliiseja on ainakin 2000. Osalla poliiseista on keltaiset liivit.

15.51 Saksalainen kansanedustaja Volker Beck on ollut mukana viime vuosina Varsovan pride-kulkueessa. Nyt häntä seuraa Saksan pääuutislähetyksen Tageschaun kuvausryhmä.
www.tagesschau.de/ausland/europride100.html

Klo 16.00 Paraati on edennyt puolimatkaan.Gazetan mukaan yksi poliisi on viety sairaalaan, kun vastamielenosoittaja hyökkäsi kimppuun.


Klo 16.06 DPA kertoo, että ennen pride-kulkuetta oli keskustan läpi marssinut useita satoja äärioikeistolaisia ja kansallismielisiä. Mukana oli myös Laki ja Oikeus -puolueen jäseniä. Kaczynskin veljekset ovat olleet sen puolueen edustajia. Marssilla heillä oli iskulauseina: "Jumala, Kunnia, Isänmaa". Ja "Päämäärämme on Suurpuola". Oli myös "Pervertikot lähetettävä Berliiniin"

Klo 16.19 Ensimmäinen Youtube-video
www.youtube.com/watch?v=a1yYbgg1O1M

Klo 16.28 Poikapari suutelee mielenosoittajien edessä.
www.queer.de/publisher/pics/20100717816-europride-warsaw-propg-.jpg

Klo 16.35 Marssin lähtö viivästyi kananmunien takia, mutta kun poliisi oli piirittänyt heittelijät, marssi pääsi alkamaan ja on edennyt ilman välikohtauksia.

Klo 16.50 Paraati lähti kaupungintalolta ja siitä se eteni suoraan etelään Marszalkowska-paraatikatua pitkin. Sitten lähellä kulttuuripalatsia käännyttiin vasemmalle ja tehdään kierros läheltä parlamenttia takaisin Marszalkowskajalle. Marssi päättyy perustuslain aukiolle.

Klo 16.59 Marssireittiä on lyhenenetty ja marssin autot alkavat jo saapua perille. Paraatiin osallistuu 15 autoa.

Klo 18.11 Paraatin lyhentämisen syynä ei olleet vastamielenosoittajat vaan kuumuus, yli 35 astetta. Videosta näkyy, että monille suihkulähde oli kiinnostavampi kuin paraati.

http://www.youtube.com/watch?v=_cZLZ2cgsPo

Tässä vielä videokuvaa

http://www.tvn24.pl/-1,1665335,0,1,pierwsza-europride-w-polsce,wiadomosc.html

Seuraava Europride on ensi vuonna Roomassa. Suomi ei ole vielä hakenut Europrideä Helsinkiin. Vuonna 2012 on tiettävästi WorldPride Lontoossa.

LOPPU

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!