Vasemmistoliiton kansanedustaja Minna Sirnö ja Vasaran pj Minna Minkkinen vaativat vastatoimia vihateoille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Toimitus Ranneliike ry

Homofobian vastaisen työn hyvän tahdon lähettiläs, Vasemmiston kansanedustaja Minna Sirnö ja Vasemmiston sateenkaarirakastajien toimintaryhmän, Vasaran puheenjohtaja Minna Minkkinen vaativat pikaisia vastatoimia seksuaalivähemmistöjen kohtaamaan vihaan.

Viime viikonloppuna Helsinki Pride –kulkue joutui kaasuiskun kohteeksi ja viime yönä Helsingin Setan toimipisteen ikkunoita oli tuhottu ja oviin piirrelty hakaristejä. Poliisista on epäilty että teoilla saattaa olla yhteys.

”Iskut kertovat vihasta ja homofobiasta, mikä on aina tuomittavaa. Tällaiset yhteiskunnalliset ilmiöt eivät synny tyhjästä, niihin tarvitaan pelkoa, katkeruutta ja kyllä tämä osaltaan kuvastaa yhteiskunnan tilaa”, Minkkinen muistuttaa.

”Molemmat iskut on suunnattu tietoisesti sellaisia ihmisiä vastaan, jotka muutenkin ovat joillain elämän osa-alueilla syrjittyjä ja joiden ihmisoikeuksia poljetaan jopa Suomessa. Ihmisoikeuksien toteutumisen mittarina ainut pätevä on se, miten ihmisoikeudet toteutuvat heikoimmassa asemassa olevien kohdalla. Ja tällä hetellä tilanne sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohdalta on vähintäänkin huolestuttava. Siksi tarvitsemme vihan ja syrjinnän vastaisia tekoja jo tänään”, sanoo Minna Sirnö.

Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakka ja Minna Sirnön kanssa vaativat viime viikolla että eduskunnan on kokonaisvaltaisesti linjattava seksuaali- ja sukupuolivähemmistöpolitiikkaa. Puhakka ja Sirnö vaativat myös sukupuolivähemmistöihin kohdentuvan syrjintäkiellon kirjaamista tasa-arvolakiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

”Kokonaisvaltaiseen muutokseen ja suvaitsevaisuuteen on nyt tilaus. Eduskunnan on siihen tartuttava”, toteaa Minkkinen.

Sirnö ja Minkkinen jatkavat homofobian vastaista työtä iskuista huolimatta ja toivovat muiden myös tekevän niin. ”Setan ja muiden sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöryhmien tekemä työ on edelleen ajankohtaista ja nämä iskut osoittavat homofobian vastaisen työn tarpeen”, toteavat Sirnö ja Minkkinen.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!