Ruotsi: Karlstadin pride-järjestäjiä on uhkailtu, pride-marssi sujui ilman ongelmia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

10.7.2010

Karlstadin pride sujui ilman häiriöitä lauantaina. Osanottajia oli n. 200, eli kolme kertaa enemmän kuin edellisillä kerroilla. Järjestäjät kertoivat, että ilmeisesti äärijoukkojen valokuvaaja otti ahkerasti kuvia pride-marssiin osallistujista.
(XQ)


27.6.2010

Värmlannin Prideä on vietetty tähän mennessä kolme kertaa Karlstadissa Göteborgin koillispuolella. Pari viikkoa sitten tapahtuman järjestäjät saivat uhkausviestejä. Niissä halutaan, että pride-tapahtuma peruutetaan. Vastaavanlaista uhkailua oli jo vuonna 2008.

Felix König, RFSL Ungdomin puheenjohtaja kertoo, että viharikokset HLBTI-ihmisiä kohtaan ovat viime vuosina lisääntyneet. Erityisesti niitä on alettu kohdistaa RFSL:n alueosastoihin. Esim. viime lokakuussa Boråsissa savupommi lennätettiin RFSL:n paikallisiin tiloihin. Vuotta aikaisemmin hyökättiin työntekijän kimppuun kirveen kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

(RFSL)

QX kertoi eilen lisää. Sveridedemokraterna-puolue on ottanut Värmlandin Priden maalitaulukseen ja vaaliaseekseeen. Syksyllä on vaalit. Muut puolueet ovat asettuneet tukemaan Karlstadin pride-paraatia. Nya Wermlands Tidning kertoo, että vaaleissa Sverigedemokraatit vaativat pridejen kieltämistä sillä seudulla.

Sverigedemokraateilla on viime vuosina ollut lumoamiskampanja. On haluttu esiintyä homojen ystävinä. Aftonbladetissa puolueen johtaja Jimmi Åkesson on kertonut, että puolue sopii HLBTI-ihmisille (siitä huolimatta, että vastustetaan adoptio-oikeutta, keinoalkuista hedelmöitystä lesboille ja sukupuolineutraalia avioliittolakia). Nyt nämä uudet tapahtumat ovat jotain aivan päinvastaista.

Sydsvenska Dagbladet on kertonut, että Södertäljessä on värvätty vanhoillisen katolisen kirkon väkeä mukaan. Mottona on ollut, että yhteiskunta on liian homomyönteinen. Koko maa tuhoutuu tällä menolla. Puolueessa on niitä, jotka uskovat, että pian onnistutaan saamaan mukaan muslimijäseniä, kun asenne HLBTI-ihmisiiin on näin kielteinen.

QX kertoo myös Sverigedemokraattien jäsenvärväyksestä Tukholman gayklubeilla. Qruiserissa on perustettu sympatisoijien ryhmä. Väkeä houkutellaan mukaan muistuttamalla, että muslimit ovat homovihamielisiä.

Raja-aidat menevät niin sekaisin, että saattaa kuulostaa jakomieliseltä.

1 kommenttia

"Raja-aidat menevät niin sekaisin, että saattaa kuulostaa jakomieliseltä."

Irvokkaaksi se menee kun demokratian kulmakivinä itseään pitävät puolueet yrittävät torjua kannatuksen katoamista kaikin keinoin. Ja ilmeisesti riittää, että edes äänikynnyksen verran väkeä kiinnostuu ohjelmanumerosta.

Taktisesti on varmasti kannattavaa olla se ainoa puolue, joka on eri mieltä kuin kaikki muut, vaikka se johtaakin marginalisoitumiseen. Populistinen protestiäänien liikakalastelu johtaa helposti sisäisiin ristiriitoihin, joissa kannattajakunnan ainoa yhdistävä tekijä on se, että jokainen on mukana vastustaakseen jotain. Odotuksien ja lupauksien lunastaminen ei silloin onnistu. Ai niin, mutta siitähän voidaan sitten syyttää sitä suurta enemmistöä.