Irak: Poliisi iski homojen ja lesbojen ´turvataloon´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Kerbalassa kahdentoista poliisin ryhmä on länteen tihkuneiden tietojen mukaan tehnyt rynnäkön homojen ja lesbojen turvataloon. Tapaus sattui 16. kesäkuuta. Talossa asui kuusi henkilöä. Asukkaat pidätettiin ja pantiin rautoihin ja sen jälkeen talo sytytettiin palamaan.

Yksi pidätetyistä ilmestyi parin päivän päästä sairaalaan ja hänellä oli kaulassa vakavia viiltoja. Hänet oli pahoinpidelty. Muista viidestä ei ole mitään tietoja. Luultavasti heidät on viety 150 kilometrin päähän Bagdadiin sisäministeriön tiloihin. Aikaisemmin vangitut on luovutettu shiitti-joukoille, ja siitä on ollut seurauksena kuolemantuomio. Muktada al-Sadrin ympärille kerääntynyt miliisi on monesti kertonut, että seksuaalisten vähemmistöjen kohdalla koraani määrittelee heidät vähempiarvoisiksi, ja tavoitteena on homoseksuaalisuuden hävittäminen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Irakilainen Lontoossa maanpaossa oleva HLBTI-pakolaisjärjestö kertoo, että tietoja on yli 700 tapauksesta, joissa homoja ja lesboja on vangittu ja he ovat kadonneet. Maassa olevat miehitysjoukot eivät ole tehneet tälle asialle mitään. Brittimedia ja poliitikot eivät tunne mitään mielenkiintoa Irakin homoihin ja lesboihin kohdistuvaa väkivaltaa kohtaan. Miliisi voi toimia Irakissa täysin rauhassa. Irakin laissa ei ole mitään homokieltoa, mutta miliisi saa toimia lain tulkitsijana miten haluaa. Amnesty on kritisoinut sitä, että länsimaista palautetaan turvapaikkaa hakeneita homoja ja lesboja takaisin Irakiin.

Kepan sivulla on yhden irakilaisen homon tarina. Haastattelu on helmikuulta 2010.
http://www.kepa.fi/kumppani/arkisto/2010_2/7558/

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!