Madridin itsehallintoalue tuomitsee valtiot, jotka syrjivät homoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Madridin itsehallintoalueen kansalliskokous (La Asamblea de Madrid) hyväksyy luutavasti torstaina julkilausuman, jossa tuomitaan homoseksuaaleja syrjivät ja heiltä oikeudet eväävät valtiot.

Kansanpuolueen (Partido Popular – PP) ehdottaman tekstin ovat hyväksyneet Espanjan sosialistipuolueen (Partido Socialista Obrero Español - PSOE) ja Vasemmistopuolueen (Izquerda Unida – IU) parlamenttiryhmät. Nämä toivovat, että tekstissä ei mainita pelkästään homoseksuaaleja vaan homot, lesbot, transsukupuoliset ja biseksuaalit.

Julkilausumassa mainitaan, että Yhdistyneiden Kansakuntien ihmisoikeusjulistuksen toisessa artiklassa vaaditaan, ettei sukupuolen perusteella syrjitä, ja että Espanjan perustuslain 14 pykälän mukaan kaikki espanjalaiset ovat tasa-arvoisia ja syntyperään, sukupuoleen, uskontoon, mielipiteeseen tai mihinkä tahansa muuhun henkilökohtaiseen tai yhteiskunnalliseen ominaisuuteen perustuva syrjintä on kielletty.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Julistuksessa, jonka kansalliskokouksen puhenainen Elvira Rodríguez lukee torstaina, sanotaan: ”Huolimatta näistä tasa-arvon ja kunnioituksen kaikille ihmisille takaavista periaatteista homoseksuaaleja vainotaan lain turvin monissa maissa, ja eräissä heidät tuomitaan kuolemaan tai vankeusrangaistuksiin. Tämän perusteella kansalliskokous tuomitsee ne valtiot, jotka syrjivät homoseksuaaleja, ja vaatii niitä valtioita, joiden laeissa ihmisiä rangaistaan heidän seksuaalisen suuntautumisensa takia tai joissa ihmisiä syrjitään heidän sukupuolensa perusteella, noudattamaan yleismaailmallista ihmisoikeusjulistusta.”

Que! (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!