Bulgaria: Sofian Pride sujui ilman häiriöitä

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 2

26.6.2010 Noin 700 osanottajaa Sofian pride-kulkueessa

"Perheitä suojelevat" äärikansalliset ja ortodoksiset joukot eivät pystyneet häiritsemään tämän vuoden homokulkuetta Sofiassa. Mellakkapoliiseja oli kulkueen suojana noin kolme sataa. Kulkue eteni "Rakastuneiden sillalta" pitkin Vasil Levskin valtakatua lähelle neuvostoarmeijan muistomerkkiä. Siellä tilaisuus päättyi konserttiin. Mukana kulkueessa oli brittimeppi Michael Cashman.

Vastamielenosoittajat yrittivät tehdä monta hyökkäystä kohti kulkuetta, mutta poliisi esti kaikki. Kolme tappelunhaluisinta pidätettiin. Marssin reitti pidettiin salaisena viime hetkeen saakka. Poliisi päästi marssin lähtöpaikalle vain ne, jotka olivat etukäteen hankkineet vihreän rannekkeen.

Ennen homomarssia vastamielenosoittajilla oli oma marssi. Siellä iskulauseet olivat tällaisia: "Bulgaria normaaleille, homot vankilaan" ja "Koko homosakki Ugandaan". Piispa Nikolai rukoili lauantaiaamun messussa, että homot pääsisivät synneistään ja katuisivat. Hän on Bulgarian nuorin piispa ja linjaltaan kovin. Hänet tunnetaan hyvin esiintymisistään julkisuudessa. Hän varoitteli kannattajiaan, että "suojelkaa lapsianne kiusauksilta, rikoksilta ja paholaiselta".

Yksi kansallinen itsepuolustusjärjestö yritti vielä viime hetkellä saada aikaan pride-kiellon. He järjestivät kaupungintalon eteen mielenosoituksen, mutta vain 10 ihmistä tuli paikalle. Heidän katkera kommenttinsa: "Ei enempää, kun kukaan ei maksa näille mitään".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


26.6.2010 Englannin ja USAn suurlähettiläät tukevat Sofian Prideä

Tänään on Sofian pride-kulkue.

USAn suurlähettiläs James Warlick on ilmaissut tukensa tämänpäiväiselle Sofian Pridelle. Suurlähettiläs muistuttaa, että 40 vuotta sitten gayliike alkoi New Yorkissa Stonewallin mellakoina. Se taistelu jatkuu yhä näinä päivinä kansainvälisenä joukkoliikkeenä, joka haluaa tarjota kaikille turvallisen elämän pelkoja ja väkivaltaa vastaan, siitä riippumatta, ketä he rakastavat tai keitä he ovat. Suurlähettiläs muistutti, että USAssa presidentti Obama julisti kesäkuun Lesbo-, Gay-, Bi- ja Trans-pridekuukaudeksi. On velvollisuus taistella syrjintää vastaan.

http://www.novinite.com/view_news.php?id=117445

Englannin suurlähettiläs Steve Williams on lähettänyt kirjeen, jossa hän muistuttaa, että ihmisoikeudet ovat Euroopan unionin perusarvoja. Nämä ihmisoikeudet tarjoavat kaikille ihmisille samat oikeudet riippumatta heidän rodustaan, sukupuolestaan, etnisestä taustastaan, uskostaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan. Monet perustelevat homofobiaansa perinteisten arvojen avulla. Suurlähettiläs haluaa sanoa suoraan: Euroopan unioni ei hyväksy mitään perusteluja homofobialle.


23.6.2010 Bulgariassa monet kansalaisjärjestöt vastustava pride-paraatia


Sofiassa on lauantaina 3. pride-kulkue. Maanantaina 25 kansalaisjärjestöä esitti vastalauseensa marssia vastaan. Presidentille, pääministerille ja ylipormestarille sekä sisä- ja opetusministerille meni vetoomuksia prideä vastaan. Niissä varoiteltiin, että homoseksuaalisuuden poistaminen rikoslaista oli vain ensi askel sille, että maahan ujutetaan homoliitot ja homojen adoptio-oikeus.

Homovastaiset järjestöt ovat huolissaan, että media, kulttuurielämä, taiteilijat ja kasvatuspuoli yksipuolisesti kuvaavat homoseksuaalisuutta positiivisin kielikuvin. Lasten ja perheiden suojelun Kansalaisfoorumi ilmoitti jo vastamielenosoituksesta pride-päivänä. On mm. valmistettu lentolehtisiä, joissa kerrotaan, että homojen keskuudessa on paljon AIDSia, masennusta, itsemurhia, mielenterveyden häiriöitä ja lyhyt elinikä. Kansallismielisten homovastaisen kampanjan yksi puuhamies on Petar Stojanovic.

Tiistaina kirkko liittyi mukaan pride-vastaiseen kampanjaan. Ortodoksinen kirkko luki madonluvut koko pride-hankkeelle. Mukana oli kuvia Sodomasta ja Gomorrasta. Piispat vaativat hallitusta kieltämään semmoisen menon lauantaina. Jokaista kansalaista kehotettiin välttämään osallistumista kulkueeseen. Vanhempien ei tule päästää lapsiaan lähelle pride-kulkuetta, etteivät lapset joutuisi viettelysten valtaan.

Englannin lähetystöstä Steve Williams ilmoittaa tukevansa pride-kulkuetta ja vastustavansa irrationaalista pelon levittämistä. Pride-kulkueet kertovat siitä, miten maassa yleisemmin toteutuvat ihmisoikeudet ja demokratia.

Ensimmäinen Sofian Pride joutui rajun hyökkäyksen kohteeksi vuonna 2008. Viime vuonna poliisin ajoneuvot muodostivat suojakujan, ja kaikki meni hyvin. Osanottajia oli 300. Nyt odotetaan ainakin 700 osanottajaa. Mukana on Michael Cashman, englantilainen meppi Europarlamentista.

(hatter.hu)

2 kommenttia

Uutisesta voisi vetää johtopäätöksen jälleen kerran, että homot ovat tuossa maassa ja maailmassa valtava mahti. Todellisuudessahan homot sopivat erinomaisesti välineeksi pelon lietsontaan ja oman ryhmän tiivistämiseen ja vallan hankintaan yhteiskunnassa. Uutinen kuvaa mielestäni hyvin sitä, minkälaisissa rumissa mielikuvissa vastustajat piehtaroivat taas.

Alan jo miettiä, että kuka sopisi syntipukiksi homojen jälkeen. Ehkä esimerkkinä siitä on suomalainen häkeltynyt keskustelu romanikerjäläisten oikeuksista ja suhtautumisesta heihin. Kiivaitakin puheenvuoroja on jo ehditty käyttää heitä vastaan.

Aikaisemmin homojenkin kohdalla on tapahtunut, että ne ketä asia eniten koskee, jätetään kuulematta. Keskustellaan asianosaisten päiden yläpuolella. Nyt romanit nostivat metelin, että heidät oli jätetty kokonaan ulkopuolelle työryhmästä, joka romanikerjäläisten asiaa käsitteli Suomessa.
  • 2 / 2
  • mikamo
  • 24.6.2010, 9.41
kaipa sitä masenusta, itsemurhia etc...ilmestyy missä tahansa ihmisryhmässä jos ympäristön asenteet ovat erittäin kielteiset ja negatiiviset. Voi kun nuo reppanat ja foobiset maat päivittäisivät itsensä tälle vuosituhannelle.