USA: Kymmenvuotias Will Phillips valittu johtamaan Gay Pride -paraatia

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti
  • 1

25.6.2010
Will Phillipsin osallistuminen huomisen Gay Pride -paraatiin Fayetteville, Arkansasissa, sen johtajana, on saanut mittavan julkisen huomion ja vaatimuksia koko paraatin peruuttamiseksi. Kaupungin pormestari on ilmoittanut pysyvänsä päätöksessään sallia paraati. Pormestari ja hänen toimistonsa on saanut yli 12 500 sähköpostikampanjasanomaa, joissa vaaditaan peruutusta. Eräs homoja vastustava ryhmä väittää Will Phillipsin olevan "aivopesty" lapsi, jonka vuoksi paraati on peruttava.

Äänekäs, homovastainen järjestö American Family Association - AFA, kutsuu pojan valintaa paraatin johtajaksi "lapsen hyväksikäytöksi". AFA kuvailee tapahtumaa "homoseksuaalisen käyttäytymisen" juhlaksi. "Homoseksuaalisessa käytöksessä ei ole mitään, josta tulisi olla ylpeä, mutta paljon, josta pitää hävetä."

Will Phillips tietää, että hänellä on vastustajia. Hän toteaa: "Olen kenties kymmenvuotias, mutta olen persoona."

Paikkakuntalaiset kertovat heidän kaupunkinsa Gay Pride -paraatin olevan normaalisti varsin pienimuotoinen tapahtuma. Will Phillipsin osallistuminen on muuttanut kaiken.

Lähde: Edge Boston

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

22.06.2010
Kieltäytyessään osoittamasta kunniaa Yhdysvaltain lipulle ennen kuin homoillakin on tasa-arvo, kymmenvuotias Will Phillips pomppasi kertaheitolla julkkikseksi viime syksynä. Nyt hänet on valittu johtamaan Gay Pride -paraatia. Hän johtaa Luoteis-Arkansasissa paraatia ensi lauantaina.

Will Phillips ilmoittaa valmistautuneensa paraatiin kohdistuviin protesteihin. Hänen tekniikkansa hiljentää vastustajat on hymyillä ja vilkuttaa protestoijille. Hän on kenties kaikkien aikojen nuorin Gay Pride Grand Marshal.

TV-dokumentissa hänen kerrotaan viime syksyn jälkeen puhuneen henkilökohtaisesti tuhansille ihmisille.

1 kommenttia

Amerikkalaiset rakastavat tällaisia julkkiksia. Siitäkin huolimatta, että poika on tehnyt hienon eleen sateenkaari-ihmisten puolesta, pidän häntä liian nuorena näin mittavaan julkisuuteen. Kutsun tuollaista jonkinlaiseksi lapsen riistoksi.