Pride-marssi Tlaxcalassa

  • Uutinen
  • Pride
  • Lassi Valve

Nelisensataa homoa marssi lauantaina pitkin Tlaxcalan, Meksikon samannimisen osavaltion pääkaupungin katuja vaatien seksuaalisen monimuotoisuuden laitoksen perustamista.

400 homoa Jaliscosta, San Luis Potosista, Hidalgosta, Morelosista, Guanajuatosta, Veracrusista ja Meksikon pääkaupungista marssi pitkin Tlaxcalan osavaltion pääkaupungin katuja vaatien yhdnvertaisia oikeuksia homoille ja lesboille, tuomiten syrjinnän ja väkivallan sekä vaatien seksuaalisen monimuotisuuden laitoksen perustamista.
Rauhallinen, seitsemänne kerran järjestetty mielenosoitus aiheutti kaaoksen kaupungin keskustassa, mutta se ei estänyt ihmisiä nauttimasta musiikista, tanssista ja ilonpidosta.

Tapahtuman päätteeksi Seksuaalisen monimuotoisuuden valtiollisen komitean jäsen Diego Muñoz Jiménez ilmaisi luottamuksensa siihen, että heinäkuussa valittavat paikalliset kansanedustajat kiinnittävät asiaankuuluvaa huomiota sukupuolivähemmistöjen tarpeisiin ja vaatimuksiin, jotka nykyiset poliitikot ja hallituksen virkamiehet ovat unohtaneet.
Hän kertoi homojen ja lesbojen vaativan paikallisia poliitikkoja ottamaan uudelleen käsittelyyn kaksi toista vuotta sitten tehtyä aloitetta. Kyseessä on laki syrjinnän estämisestä ja kitkemisestä sekä laki Tlaxcalan parisuhteista.

El Universal (Meksiko)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!