Transsukupuolisella ranskattarella liian pienet rinnat

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Ranskan viranomaiset, uskollisina omaperäiselle lainsäädäntötyölleen, kertoivat transsukupuoliselle Delphine Ravisé-Giardille, että saadakseen uuden henkilökortin laillista tietä hänen olisi esitettävä kirjalliset todisteet siitä, että hänen rintansa ovat suurentamishoidossa.

Uutinen on järkyttänyt Ranskan edistyksellisimpiä ihmisoikeusjärjestöjä, nämä kun ovat sitä mieltä, että kysymys sukupuolesta on enemmän kysymys identiteetistä kuin kirurgin veitsestä. Trans Mano ja muut järjetöt ovat ottaneet Delphinen tapauksen käsiteltäväkseen.

Juttu alkoi vuonna 2007, kun Ravisé-Giard, joka monta vuotta oli palvellut Ranskan asevoimissa, aloitti sukupuolenkorjauksensa nauttimalla hormonivalmisteita. Hän ei kuitenkaan koskaan ajatellut leikkauksen mahdollisuutta kasvojensa tai rintojensa muuttamiseksi.

Asevoimat ei aluksi osoittanut vihamielisyyttä Delphinen sukupuolenkorjausta kohtaan, vaan vaihtoi hänen nimensä ja sukupuolensa palvelushistoriikkiin. Delphinen saattaessa sukupuolenkorjauksensa päätökseen hänelle kuitenkin kerrottiin, että ennen kuin asevoimat saattaa oman prosessinsa päätökseen, tarvitaan siviilituomioistuimen vahvistus.

Elokuussa 2009 tuomioistuin kieltäytyi tunnustamasta sukupuolen korjausta, vaan vaati kirurgisia toimenpiteitä korjauksen loppuun saattamiseksi. Asevoimat peruutti kaikki virallisiin asiakirjoihin tekemänsä muutokset, ja nyt Delphine on taas virallisesti mies.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Delphine sai uutta toivoa kuluvan vuoden maaliskussa, kunoikeusministeriön muutti lainsäädäntöä niin, etteivä kirurgiset toimenpiteet välttämättä ole sukupuolenkorjauksen tunnustamisen ehtona . Tällä toimenpiteellä Ranskan oikeusministeriö asetti Ranskan johtoasemaan, mitä tulee transukupuolisten oikeuksiin.

Palatessa vaatimaan oikeuksiaan Delphien koki uuden vastoinkäymisen, tällä kertaa Nancyn yleisen syyttäjän käsissä. Hänelle ilmoitettiin ykskantaan, että hän tarvitsi rinnat käydäkseen naisesta, ja näiden tuli olla tietyn kokoiset ja pysyä sellaisina, jotta ne täyttäisivät Ranskan lainsäädännön naiseksi luokittelemiseksi asettamat vaatimukset.

Delphine kertoi äskettäin olevansa tyytyväinen nykyisten rinojenska kokoon, joka on saavutettu hormonihoidolla, eikä hän halua enää kasvattaa niitä leikkauksella. Hänen mielestään viranomaiset eivät suhtaudu vakavasti hänen sukupuolenkorjaukseensa. Hänellä on ystävätär, joka on törmännyt samoihin ongelmiin.

Delphine lisäsi: ”Valtio ei sovella tätä vaatimusta biologisiin naisiin. Muussa tapauksessa monen ranskattaren sukupuoli pitäisi määritellä uudestaan, eikä se ilmeisestikään onnistuisi. Minkä kokoiset rinnat minulla pitäisi olla, jotta sukupuolikorjaukseni hyväksyttäisiin? Olisiko se oikeusministeriön kansallisesti päättämä koko vai pitäisikö minun kasvattaa rintojani kulloisenkin yleisen syyttäjän henkilökohtaisten mieltymysten mukaan?”

Universo Gay - Espanjalainen verkkosivusto

1 kommenttia

En tiedä missä kohtaa raja menee, mutta jos isot rinnat tosiaan ovat naiseuden mitta, valtaosa esim. malleista luokiteltaisiin kai miehiksi :D Naurettavaa touhua syyttäjältä...