Katalonian terveysministeriö tutkii psykiatrien toimintaa

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Lassi Valve

Katalonian terveysministeriö on aloittanut tutkimuksen eräiden Barcelonan psykiatrien toiminnasta, nämä kun ovat yrittäneet ”parantaa” homoseksuaaleja näiden taipumuksista. Jos homoseksuaalisuutta pidetään sairautena ja potilaille tarjotaan siihen lääketieteellistä ratkaisua, niin kyse on kehnosta ammatin harjoittamisesta, josta on aihetta valittaa.

El Periodico-lehden saamien tietojen mukaan eräät barcelonalaiset psykiatrit eivät hyväksy kansainvälisiä ja espanjalaisia ohjeita, jotka vuosikymmenten ajan ovat torjuneet homoseksuaalisuden leimaamisen sairaudeksi tai mielenterveyshäiriöksi. Tibidabon poliklinikalla psykiatri Joaquín Muñoz tarjoaa apua niille homoille, jotka haluavat päästä taipumuksestaan. Muñozin mukaan ”kukaan ei halua olla homo. Jos he pystyvät vaihtamaan suuntautumistaan pillerin avulla, 99% heistä ottaa sen.

Katalonian terveysministeri Marina Geli totesi mielenterveysohjeiden olevan sangen selvät; homoseksuaalisuus ei ole sairaus. Jos jotkut psykiatrit todella käsittelevät sitä sellaisena, asia on tutkittava. Geli ei ollut huomannut Kataloniassa harjoitettavan tällaista toimintaa sen enempää julkisessa kuin yksityisessäkään terveydenhuollossa.

Monet Joaquín Muñozin kaltaisten psykiatrien vastaanotolle pyrkivistä nuorista tekevät sen uskonnollisista syistä, koska useimmat uskonnot kieltävät homoseksuaalisuuden.

El Periódico (Extremadura)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!