Tuleeko Hollantiin ja Belgiaan homopääministerit: Ei tule

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

5.9.2010 Myös Hollannissa hallitusneuvottleut epäonnistuivat

Hollannissa vapauspuolue on vetäytynyt hallitusneuvotteluista, joten sielläkin ollaan umpikujassa.


5.9.2010 Belgiaan ei synny hallitusta - uudet vaalit?

Elio di Rupo on anonut vapautusta hallituksen muodostajan tehtävistä. Hallitusohjelmaa ei saatu kasaan. Seuraavana kuningas joutuu harkitsemaan uusia vaaleja. Paljon on puhuttu myös vaarasta, että maa hajoaa ranskalaiseen ja flaamilaiseen osaan.

15.8.2010 Uhkaus: Elio di Rupo tullaan teloittamaan

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Belgiassa Elio di Rupo yrittää saada kasaan hallitusta. Elokuun 7. päivänä julkaistiiin uutinen, joka sai monet belgialaiset kavahtamaan. Belgialaiselle tv-asemalle oli lähetetty viesti, jonka mukaan muslimi-Belgiassa ei hyväksytä homopääministeriä. Elio di Rupo tullaan teloittamaan. Jos maa ei vielä ole muslimimaa, niin pian se on. Uhkaus oli sen takia kiusallinen, että Elio di Rupo on sosiaalidemokraatti ja puolue on pitkään suhtautunut maahanmuuttajiin positiivisesti. Belgialaiset hämmästyivät, miten suvaitsematonta maahan muuttanut väestö on. Kymmenessä vuodessa monissa kaupungeissa enemmistö on muita kuin alkuperäisiä belgialaisia. Islam-vastaiset sivustot ovat kilvan tuoneet esiiin prosenttilukuja. Brysselissä oli vuonna 2008 väestöstä 56% ulkomaalaistaustaisia. Vuonna 2020 heitä on jo 85%. Tietolähteenä ovat viralliset raportit
http://www.npdata.be/BuG/125-Vreemde-afkomst/

Ministeriön kriisikeskus seuraa tilannetta, mutta tällä hetkellä Elio di Rupolle ei ole annettu mitään erityisturvaa. Viime päivinä lehdissä ei ole ollut mitään uutta tästä tapauksesta.
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws.english/news/100807_Di_Rupo_threats%2B


1.8.2010

Nyt on Hollannissa käymässä juuri niin kuin tässä artikkelissa aiemmin kerrottiin. Kaksi suurta keskustaoikeiston puoluetta on tekemässä vähemmistöhallitusta, joka pidetään pystyssä Wildersin vapauspuolueen PVV:n tuella. Perjantaina alkoivat liberaalien ja kristillisdemokraattien hallitusneuvottelut. Pääministeriksi on tulossa Mark Rutte, joka vaalien alla skandaalivideossa outattiin "homoksi".

Wildersin vapauspuoluetta ei hyväksytä hallitukseen, mutta Wilders on ilmoittanut tukevansa kahden puolueen vähemmistöhallitusta. Vasemmistolainen työväenpuolue menestyi vaaleissa hyvin, mutta se jätettiin nyt sivuun. Työväenpuolue on kauhuissaan Wildersin vaikutusvallan kasvamisesta.


16.6.2010


On mahdollista, että Hollanti ja Belgia saavat homopääministerit. Hollannissa hallitusta alkanee muodostaa Mark Rutte, oikeistoliberaalien puheenjohtaja, josta ranneliikkeessä oli juttua viime viikolla.

http://ranneliike.net/teema/hollannin_vaaleissa_homokortti_poytaan?cid=1&aid=4207

Belgiassa hallituksen muodostaminen annettaneen avoimesti homoutensa tunnustavalle Elio di Rupólle. Hän on sosiaalidemokraatti ja puolueensa puheenjohtaja. Belgiassa oli eilen vaalit.


16.6.2010 Belgian mahdollinen pääministeri Elio de Rupo

Belgiassa riita flaamien ja vallonien välillä jatkuu. Viime viikonvaihteen vaaleissa flaamien separatistinen, maan jakoa kannattava puolue N-VA sai suuren vaalivoiton, 17% kaikista äänistä. Vallonien sosialistinen puolue PS sai 13,7% äänistä.

Belgian perustuslain mukaan flaamien ja vallonien eniten ääniä saaneet puolueet aloittavat hallitusneuvottelut. Flaamien pääpuolueen N-VA:n puheenjohtaja ilmoitti, että hän alkaa mielellään neuvotella hallituksesta sosialistisen puolueen kanssa. Hän myös kertoi, että hän kannattaa pääministeriksi sosialistien puheenjohtajaa Elio de Rupoa (kuvassa).

Belgia on nyt saamassa homo-pääministerin. Islannissa on jo lesbo-pääministeri.

Elio de Rupo on italialaisten siirtolaisten lapsi. Hän on syntynyt 1951. Hän on ollut poliitikassa 1980-luvulta lähtien, mutta uraan oli tulla katkos, kun häntä 1996 syytettiin nuoreen poikaan sekaantumisesta. Hän kuitenkin sai puhdistettua maineensa. Siinä vaiheessa hän joutui tunnustamaan, että hän on homo.

Hänen tavaramerkkinsä kuvissa on ollut punainen rusetti.

4 kommenttia

Kun Islannissa on lesbo pääministeri ja Condoleezza Ricekin oli ministerinä voittamatta koskaan yksissäkään vaaleissa (tietääkseni) niin politiikasta on siis tulossa homojen ja lesbojen hommoo?
Sinänsä hienoa, että homous tai lesbous ei estä pääsemästä pääministeriksi. Minusta tehtävän hoidossa perimmäisesti on aivan yhdentekevää, onko homo tai lesbo, mies tai nainen,... .