Kroatian presidentti tukee Pride-marssia

  • Uutinen
  • Pride
  • Lassi Valve

Ensimmäisen kerran Kroatian valtaapitävä tapaa homojärjestön edustajan. Tuesta huolimatta äärioikeisto järjestää vastamielenosoituksen.

Kroatian presidentti Ivo Josipovic on tavannut Zagrebin Gay Pride 2010:n järjestäjät ja luvannut tukea tapahtumaa. Hän on siten ensimmäinen Kroatian presidentti, joka on julkisesti tuennut tasavallassa vuodesta 2001 lähtien järjestettyjä Gay Pride-paraateja. Tapahtuman järjestelykomitea pitää presidentin tukea arvokkaana ja toteaa tapahtumanmmerkitsevän historiallista ja tärkeää hetkeä kroaattien pyrkimyksessä rakentaa entistä parempi, oikeudenmukaisempi ja onnellisempi yhteiskunta kaikille.

Virallisesta tuesta huolimatta pride-marssi saa seurakseen vastamielenosoituksen. Äärioikeistolaisen Mladez HCSP-puolueen nuorisojärjestö ilmoitti järjestävänsä samana kesäkuun 19 päivänä mielenosoituksen tuomitakseen ”etiikan ja moraalin perusteiden tuhoamisen”. Puolueen mukaan pride-paraati ”kruunaa moraalittomuuden ja saattaa naurunalaiseksi kaikki perheen, avioliiton, perinteen, arvokkuuden ja uskon moraaliset periaatteet”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vaikka samaa sukupuolta olevat henkilöt eivät saa solmia avioliittoa keskenään, Kroatiassa on sangen edistyksellinen homojen ja lesbojen oikeuksia koskeva lainsäädäntö. Vudesta 2003 lähtien homoseksuaalit ovat voineet solmia parisuhteita. Lisäksi homot ja lesbot voivat palvella avoimesti asevoimissa. Sen lisäksi on säädetty lakeja viharikoksia ja työelämän syrjintää vastaan.

Universo Gay - Espanjalainen verkkosivusto

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!