Päivän uutinen: Kokoomuksen puoluekokous kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

13.6.2010 Kokoomus otti kantaa sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta

Kokoomuksen sateenkaariryhmän sivulla kerrotaan aamun uutinen puoluekokouksesta:

Kokoomuksen puoluekokous Jyväskylässä on juuri hyväksynyt suurella äänienemmistöllä (äänin 292-162) sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta olevan kannan. Asiasta oli tehty kokouksella jopa neljä aloitetta. Puoluehallituksen kanta voitti äänestyksessä. Puolueen virallinen kanta on nyt lyöty lukkoon, ja se velvoittaa puolueen johtoa edistämään asiaa.

Nykyhallitus mahdollisti sisäisen adoption rekisteröidyissä parisuhteissa. Seuraavan hallituksen ohjelmassa tulee olemaan täysin sukupuolineutraali avioliittolaki.

MTV3:n tuore uutinen:
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/06/1142720


12.6.2010

Sukupuolineutraali avioliittolaki on ollut aikaisemminkin kokoomuksen puoluekokouksessa käsiteltävänä. Kaksi vuotta sitten puoluekokous hylkäsi aloitteen. Nyt aloitteita ovat tehneet Kokoomuksen Naisten Liitto, Kluuvin Kokoomuksen Naiset, Kokoomusteekkarit ja Pohjois-Savon Tuhatkunta. Perusteluissa vedotaan syrjimättömyyteen ja tasa-arvoon. Nyt on kaksi instituutiota: avioliitto ja rekisteröity parisuhde. Esim. työnhaussa homopareja voidaan syrjiä, koska asia käy ilmi siviilisäädystä. Siviilisääty joudutaan merkitsemään monenlaisiin lomakkeisiin. Kirkko voinee itse päättää, keitä se suostuu siunaamaan.

Kokoomuksen puoluehallitus myöntää, että tasa-arvo ei toteudu, ja puoluehallitus esittää, että puoluekokous hyväksyisi aloitteet.

Kasary bloggaa puoluekokouksesta

Kokoomuksen sateenkaariryhmä Kasary bloggaa Jyväskylästä. Aloitteiden käsittely aloitettiin jo perjantaina, jotta suurille kysymyksille jäisi aikaa lauantai ja sunnuntai. Eilen perjantaina puoluehallituksen esitykseen tuli muutosehdotus, joten keskustelu ja äänestäminen jäävät sunnuntaille. Odotettavissa on kiivas keskustelu konservatiivien ja liberaalien välillä.

1 kommenttia