Turkissa spekulaatoita piispan murhasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2


Turkin piispainkonferenssin johtohahmo murhattiin 3. kesäkuuta talonsa edessä. Autonkuljettaja Murat A. iski 20 kertaa puukolla ja yritti katkaista kaulan. Sen jälkeen autokuski (26-v) oli noussut katolle ja huutanut: Allah on suuri. Olen juuri tappanut suuren saatanan. Asianews näkee tapauksessa islamististen fundamentalistien rituaalimurhan. Tehtävä on saatu joltain radikaaliryhmältä. Italialaislehti La Stampan mukaan tekijöitä on ehkä kaksi.

Piispan piti juuri lähteä Kyprokseen, jonne paavi oli kutsunut useita piispoja. Piispa oli kuitenkin perunut lentonsa. Myös autonkuljettajalle oli ollut lippu.

Paavin toimisto vaati heti, että tapausta on vähäteltävä. Tapauksella ei ole uskonnolista taustaa, vaan kyseessä on henkisesti sairas yksittäistekijä. Siitä ei puhuta, oliko tässä vaaratilanne paaville.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Autonkuljettaja esitti ensin syyksi masennuksen. Nyt on tullut uusi versio. Oli kyse itsepuolustuksesta, sillä piispa oli homo ja yritti käyttää autonkuljettajaansa hyväkseen.

http://derstandard.at/1276043495433/Spekulationen-um-Bischofsmord

2 kommenttia

EIkös totuus ole se, että kautta aikojen herrat ovat naineet alaisiaan, renkejä, autonkuljettajia ja kaikkia isompia tai pienempiä poikalapsia, usein alaikäisiäkin?
Ei varmasti mikään universaali totuus, vaikka yleistä olisikin... Tapauksesta tämän enenmpää tietämättä veikkaisin kyllä että autonkuljettajalla oli päässä vikaa.