Ruotsi: Valtionapua menee homovihamielisille nuorisojärjestöille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Ruotsin Radion Kaliber-ohjelmassa kyseltiin sunnuntaina: Miksi valtionapua annetaan sellaisille nuorisojärjestöille jotka eivät hyväksy homoja ja lesboja täysivaltaisiksi jäsenikseen.

Ohjelmassa kerrottiin muutamien järjestöjen kannanotoista. Nuoret Katoliset sanovat, että jäseneksi pääsee, mutta avoimesti homo tai lesbo ei pääse johtaviin asemiin. Evankelisen vapaakirkon lapsi- ja nuorisojärjestö on sitä mieltä, että homous vie maailmaa vinoon suuntaan. Syyrian ortodoksisen hiippakunnan nuoriso-osasto sanoo kunnioittavansa homoja, mutta samalla selitetään, että on pysyttävä pois synnistä. Elämä on omistettava Jumalalle ja on elettävä tahrattomasti. Ruotsin nuoret muslimit korostavat , että homoa on vaikea ajatella johtavalla paikalla järjestössä. Helluntainuorista kerrotaan, etä käyttäytymistä ei hyväksytä, mutta ihminen hyväksytään.

Ohjelmassa haastateltiin mm. 25-vuotiasta Erikiä, joka meni mukana helluntaikirkkoon 16-vuotiaana ja sai kuulla monesti, että hän on pahan hengen riivaama. Se tuhosi pahasti hänen nuoruusvuosiaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ruotsin nuorisohallitukselle tämä asia on uusi ja sitä pidetään vakavana. Järjestöt eivät ole demokraattisia ja ne syrjivät homoseksuaaleja. Maanantaina nuorisohallitus (ungdomsstyrelesen) ilmoitti. että asiaa aletaan selvittää.

(QX ja DN)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!