Time-lehti tutkimuksesta: Lesboparien lapsilla sujuu paremmin kuin heteroparien lapsilla!

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Pitkään jatkuneella tutkimuksella on saatu lesbojen vanhemmuudesta odotettuakin myönteisempiä tuloksia. Kalifornian yliopistossa tehdyssä, 17 vuotta kestäneessä tutkimuksissa on saatu vakuuttavasti kumottua väitteet homojen kykenemättömyydestä vanhemmuuteen. Ennakko-oletus saman laatuisesta vanhemmuudesta heterovanhempien ja homovanhempien lapsien kasvamisesta ja menestymisestä, osoittautui lesbovanhempien kohdalla jopa muita hiukan paremmaksi.

Time: Eräillä psykologisilla mittareilla mitattuna lesboperheiden lasten itsetunto ja luottamus, sekä pärjääminen opiskeluissa oli heteroperheiden kasvatteihin verrattuna parempia. Lesboperheiden lapsilla oli vähemmän käytöshäiriöitä, kuten sääntöjen rikkomista ja aggressioita.

Homojen vanhemmuutta vastustavat ovat perustelleet esimerkiksi adoptiokieltoa sillä, että kasvaakseen terveeksi aikuiseksi, lapsi tarvitsee vanhemmikseen [hetero]miehen ja -naisen.

Tutkijat haluavat tutkia kahden miehen perheen lasten kehittymistä. Riittävän määrän miesparien perheitä on vielä vaikea löytää tutkimuksiin.

Alla linkit Time-lehden artikkeliin, sekä Edge-verkkolehden juttuun.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Time-lehden kirjoitus lesboista vanhempina
Edge-verkkolehti tarkastelee laajassa artikkelissa samaa tutkimusta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!