Sukupuolineutraali avioliitto tulee Portugalissa voimaan 7.6.2010

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

Samaa sukupuolta olevat parit pääsevät naimisiin tasan viikon kuluttua. Tämän jälkeen avioliitto määritellään Portugalissa kahden henkilön väliseksi sopimukseksi, jotka haluavat muodostaa perheen. Presidentti Anibal Cavaco Silva allekirjoitti lain vain siksi, että hänen vetonsa lainsäätäjät olisivat torjuneet joka tapauksessa. Hän toki yritti jarrutta lain voimaan tuloa viemällä sen perustuslakituomioistuimeen, joka totesi uuden lain olevan perustuslain mukainen. Laki kieltää mies- ja naispareilta adoption.

Paavi vieraili äskettäin Portugalissa. Hän kehotti roomalaiskatolisia vastustamaan homoavioliittoa. Hän nimitti instituutiota "salakavalaksi ja vaaralliseksi".

Portugal on viides valtio Euroopassa, joka on laillistanut samaa sukupuolta olevien avioliitot. Islannissa ja Argentiinassa keskustellaan parhaillaan tästä asiasta.

Lähde: On Top magazine

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

EDIT: Lukijalta tulleen palautteen perusteella uutisen tietoon korjaus. Euroopassa on kuusi valtiota, joissa ensi maanantaista lähtien on laillinen oikeus samaa sukupuolta olevien parien mennä naimisiin. Kanadassa ja Etelä-Afrikassa, sekä muutamassa Yhdysvaltain osavaltiossa tämä on myös laillista.

Kiitos tarkennuksesta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!