DADT-lain poistaminen eteni yhden askelen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

The Family Research Council, joka puolustaa tieteellisin perustein uskoa, perhettä ja vapautta. Organisaatio on julkaissut juuri DADT-äänestysten alla tutkimuksen, jonka mukaan "armeijassa palvelevat homot tekevät heteroihin verrattuna kolme kertaa todennäköisemmin seksuaalisia päälle käyntejä".

"Tutkimusta" moititaan vakavista virheistä. Esimerkiksi samaan sukupuoleen kohdistuvissa tapauksissa seksuaalisissa päälle käynneissä, tapaus on luokiteltu homoseksuaaliseksi vaikka tekijä olisi hetero. Tutkimusta kritisoinut henkilö toteaa armeijassa seksuaalisten päälle käyntien määrän olevan selvästi korkeampi muuhun väestöön verrattuna. Useimmiten kohde on naispuolinen sotilas. Armeijan palveluksessa olevista naisista yksi kolmesta ilmoittaa joutuneensa seksuaalisen päälle käynnin kohteeksi. Vaikka kysymyksessä olisi raiskaus, armeija käsittelee tapauksia varsin kehnosti ja rangaistukset ovat vähäisiä. Kriitikko toteaa myös vääriksi tutkimuksen väitteet, joiden mukaan vain "homoaktivistit" olisivat vaatimassa DADT:n poistamista.

Pelkästään homojen syyllistäminen DADT-keskustelussa on huomattavasti vakavampien asioiden sivuuttamista.

Lähde: CampusProgress

28.05.2010 06:14
Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi äänin 234-194, että vuonna 1993 säädetty laki poistetaan. Seuraavaksi asia menee senaatin käsittelyyn. Jos senaatti päättää lain poistamisesta, tarvitaan enää presidentin allekirjoitus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Muutoksen vastustajat eivät ole kuunnelleet Yhdysvaltain liittolaisten kokemuksia. Vastustajat ovat sitä mieltä, että homojen tullessa kaapeistaan armeijan taisteluvalmius kärsii ja moraali joukoissa laskee.

Lähde: AFP

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!