SDP:n puoluekokous esitti tavoitteeksi sukupuolineutraalin avioliittolain

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

28.5.2010

SDP:n puoluekokous käsitteli alkuiltapäivästä myös aloitteen sukupuolineutraalista avioliitosta. Puoluekokous päätti hyväksyä tavoitteeksi sukupuolineutraalin avioliittolain.


27.5.2010

Sosiaalidemokraattisen HLBT-yhdistyksen Pinkkiruusun nettisivuilla kerrotaan ,että Demarinuoret on tehnyt SDP:n puoluekokoukselle aloitteen sukupuolineutraalin avioliittolain edistämisestä. SDP:n puoluehallituksen vastaus on kohtuullisen positiivinen. Sen mukaan “yhdenvertaisuuden periaatetta lainsäädännössämme on vahvistettava ja avioliittolain muuttamista sukupuolineutraaliksi selvitettävä”. SDP päätti jo vuoden 2008 puoluekokouksessa vaatia adoptio-oikeutta samaa sukupuolta oleville pareille.

Pinkkiruusu toivoo, että puoluekokous korjaisi puoluehallituksen esitystä ja päätyisi keskustelun kautta vaatimaan sukupuolineutraalia avioliittolakia. Ei enää pelkkää selvittelyä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Asia on valiokunnassa huomenna aamupäivällä ja perjantain aikana se tulee myös suuren salin käsittelyyn.

Puoluekokouksessa käsitellään 350 aloitetta.

1 kommenttia

Kokoomuksen puoluekokoukselle on annettu peräti neljä aloitetta sukupuolineutraalista avioliitosta. Puoluehallitus esittää niitä sellaisinaan hyväksyttäviksi.

Ote puoluehallituksen vastauksesta aloitteisiin: "Silloiset [edellinen puoluekokous, jossa asia oli myös esillä] perusteet puoluehallituksen esitykselle ovat edelleen kohdallaan. Kahden ihmisen välisen liiton eli avioliiton solmimisen perusteet tulisi olla aviopuolisoiden päätettävissä olevia kysymyksiä, eikä valtiolla tulisi olla tarvetta puuttua siihen, mitä sukupuolta tai suuntausta avioliiton solmijat edustavat. Sukupuolen ei siis pitäisi muodostaa estettä avioliitolle tai siviilivihkimiselle."