Kaksi kirjaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Vuosisatojen ajan leimattiin hysteeriksi sellaiset ihmiset, jotka asettivat oman sukupuolensa kyseenalaiseksi. Sigmund Freud kuunteli näitä ihmisiä tarkkaan ja sillä tavoin löytyi "alitajunta". Psykoanalyytikko Patricia Gherovici selvittelee usimmassa kirjassaan niitä tutkimustuloksia, joita on saatu keskusteluissa transihmisten kanssa. Kirja on englanninkielinen.

Patricia Gherovici, Please select Your Gender: From the Invention of Hysteria to the Democratizing of Transgenderism; London: Routledge, 2010. 316 Seiten. ISBN: 978-0-415-80616-9

http://www.psychoanalysisarena.com/9780415806169

Georgiassa kiihtymystä homokirjan takia


Viimeisen kahden viikon aikana Georgiassa on nähty väkivaltaisia yhteenottoja, kun konservatiiviset ortodoksit ja liberaalit puhevapauden puolustajat ovat riidelleet pääkaupungissa Tiflisissä. Syynä rettelöintiin on ollut 20-vuotiaan Irakly Beisadzen kirja, jossa kuvataan homojen kohtaamisia ja huvitellaan kirkon asioilla. Kirjan nimi on vihjaileva: Viimeinen ehtoollinen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ortodoksikristityt ovat vaatineet kirjan kieltoa. Liberaalit lähtivät mielenosoitukseen mielipiteenvapauden puolesta. Moscow Timesin mukaan hurskaat ortodoksit hyökkäsivät liberaalien kimppuun. Liberaaleja syytettiin antikristillisiksi pettureiksi, jokta haluavat edistää homoutta. Kuului huutoja: "Häipykää, ette ole oikeita georgialaisia". Myös kirjaesittelyssä Tiflisin yliopistolla syntyi mellakka.

Tv:n studiokeskustelussa tuli suorassa lähetyksessä käsirysy, kun konservatiiviset kristityt hyökkäsivät kameramiehen kimppuun. Poliisi tuli paikalle ja pani kristillisiä ekstremistejä häkkiin. He kuuluvat ääriryhmään Ortodoksi-isät ja he ovat ottaneet erikoistehtäväkseen patriarkan suojelemisen. Heitä tukee konservatiivinen poliitikko Zviad Dzidziguri. Tämä poliitikko esiintyy muuten demokratian puolustajana ja on hakemassa Tiflisin pormestarin virkaa 30. toukokuuta. Hän on vaatinut kirjan kieltämistä, koska siinä on satanistisia halloween-juhlia ja homo/lesboparaateja.

Georgian väestöstä 3/4 on ortodoksikristittyjä. Kirkko oli neuvostoaikoina kansan tukena, mutta myös nyt, Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, se toimii kiinnekohtana ja vastustaa moderneja muutoksia. Sillä on vaikutusvaltaa myös konservatiiviryhmien ulkopuolella.

Kirjailija Irakly Beisadze on siirtynyt pieneen kylään. Hän on puhelimitse, Facebookissa ja sähköpostissa saanut uhkailuja. Kirjallisuuskriitikot pitävät hälyä kummallisena. Kirja kuuluu korkeintaan B-luokkaan. Mutta skandaalin takia kirjan ensimmäinen painos on jo loppuunmyyty.

1 kommenttia

Vaeltajan uutisessa: "...skandaalin takia kirjan ensimmäinen painos on jo loppuunmyyty."

Taas mainio esimerkki siitä, kuinka vastustajat toimivat niin taitavina markkinoijina, ettei sellaista saa muulla tavoin edes isolla rahalla.