USA:n liittolaiset kertoivat, etteivät homot armeijassa ole mikään ongelma.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Neljän USA:n liittolaisarmeijan edustajat kokoontuivat Washingtonissa aivoriiheen, jossa vertailtiin näiden maiden kokemuksia homoista armeijassa. Ihmeteltiin miksi vapautta ja yksilöllisyyttä korostavassa maassa on vielä DADT, laki joka 17 vuoden ajan on kieltänyt homoja palvelemasta armeijassa avoimesti itsenään. Lain perusteella tuhansia homoja ja lesboja on erotettu USA:n armeijasta.

Ison Britannian, Kanadan, Australian, Israelin ja Alankomaiden armeijoiden edustajat totesivat yksimielisesti, että homojen hyväksyminen armeijaan on näissä maissa ollut monella tavalla myönteinen asia.

Kanadan edustaja totesi: "Tiedossani ei ole ainuttakaan tapausta millään tasolla, jossa homot eivät olisi tulleet toimeen muiden sotilaiden kanssa. Ongelmat ovat miesten ja naisten välisiä. Tämä ei ole minkäänlainen juttu meidän maallemme".

Englannin kuninkaallisen laivaston edustaja muisteli: "90-luvulla oli huolestuneisuutta siitä, että homomiehet kävelisivät höyhenpuuhkissaan ja korkeakorkoisissa kengissään laivan laskusiltaa maihin. Sellaista ei yksinkertaisesti ole tapahtunut."

Brittiarmeijalla on ollut vuosia rekrytointiongelmia, 6-8% täyttämättömiä virkoja. Kun homot hyväksyttiin armeijaan, rekrytoinnit ovat lisääntyneet ja enää 2-3% viroista on täyttämättä. Monet lähtevät armeijasta 30 ikävuoden tienoilla perheen ja lasten vuoksi. Homot ja lesbot jatkavat armeijan leivissä pidempään koska monella heistä ei ole lapsia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hollannin armeijan edustaja kertoi, että Hollannin kuninkaallisesta armeijasta on tullut parempi, sen jälkeen kun homojen sallittiin palvella avoimesti.

Lähde: CNN

1 kommenttia

Sotilaan homma on ihan siedettävää siihen saakka kunnes joutuu rintamalle eikä palaa sieltä yhtenä kappaleena takaisin.

USAn armeijaanhan on rekrytoitu rikollisia miehistöpulan takia. Heille on luvattu rikosrekisterin tyhjäys palkkiona palveluksesta. Mielenkiintoista lainsäädäntöä ja toimivaltaa USAssa. Ilmeisesti kun nuokin alkavat loppua niin pitää turvautua homoihin.

Minä suhtaudun siis hiukan kriittisesti ajatukseen, että heteroita parempi mahdollisuus vammautua vieraalla maalla sodassa, josta ei oikeastaan tiedä, miksi sitä käydään, edistäisi tasa-arvoa.

"Ihmeteltiin miksi vapautta ja yksilöllisyyttä korostavassa maassa on vielä DADT"

Koska amerikkalainen vapaus on selektiivistä.