Marokon ensimmäinen homolehti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Marokossa on nähnyt päivänvalon maan ensimmäinen homoille tarkoitettu aikakausilehti. Homoseksuaalisuus on kuitenkin edelleen laitonta Marokossa.
Marokossa on tullut myyntiin 200 kappaleen painos homoille tarkoitettua uutta aikakausilehteä nimeltään ”Mithly”. Sana on arabiaa ja se merkitsee ”Sama kuin minä”. Sillä viitataan yleisesti homoihin. Lehteä levitetään epävirallisia kanavia pitkin, ja sen rinnalla on julkaistaan nettiversio samasta lehdestä. Lehden etusivulla kerrotaan Elton Johnin kiistellystä esiintymisestä marokkolaisilla musiikkijuhlilla ja maan homojen itsemurhatilastoista.
Lehteä julkaisee homojen oikeuksien puolesta taisteleva, Espanjasta käsin toimiva järjestö ”Kif-Kif”. Lehden toimittajat pitävät matalaa profiilia sanktioiden ja muiden vaikeuksienvälttämiseksi.
Kif-Kifin koordinaattorin Samir Bargachin mukaan Marokossa on viiden vuoden ajan keskusteltu homoseksuaalsuuden dekriminalisoinnista. Maan rikoslain 489 pykälässä määrätään vankeusrangaistus henkilöille, jotka ”syyllistyvät säädyttömiin tai luonnonvastaisiin tekoihin samaa sukupuolta olevien kanssa”. Maan suosituimman joukkoviestimet tekevät aiheesta kuitenkin sensaatiojuttuja. Mithlyn avulla homoilla itsellään on mahdollisuus ilmaista näkökulmansa ja vaihtaa mielipiteitä ympäröivän yhteiskunnan kanssa.

Universo Gay - Espanjalainen verkkosivusto

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!