Australialla nyt ikioma ´tri Rekers´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti
  • 1

TV 7 on saanut kritiikkiä siitä, että se on rakentanut skandaalin, jossa ei ole aineksia skandaaliksi. On tullut selväksi, ettei ohjelman pointti, virka-auton luvaton käyttö olekaan ollut luvatonta. Käyttöoikeus onkin kuulunut virkamiehen palkkaetuihin. Nyt kanava puolustautuu sillä, että korkeassa asemassa oleva henkilö, hetero taikka homo, asettaa turvallisuuden uhanalaiseksi elämällä kaksoiselämää ja joutuvansa siksi mahdollisesti kiristettäväksi. Sen lisäksi TV 7:n edustaja moitti Campbellin valheellista perhearvojen korostamista.

The Age -lehti on haastatellut TV 7:n edustajaa.

21.5.2010
Medioissa on alkanut näkyä myös kritiikkiä Campbellin outtauksesta. Australian homojärjestön johtaja on tuominnut kovin sanoin TV 7:n tekemän David Campbellin outtauksen. Hän kutsui tapahtumaa homonoitavainoksi.
Lähde: Advocate, USA

Herald Sun (AU) pakinoitsija toteaa ettei Cambell ole ainoa laatuaan. Kirjoittajan mukaan homoja saattaa olla jopa 20%. Heistä osa elää avoimesti homoina, toisilla on julkinen ja salainen elämä. Sydneyä lukuun ottamatta Australia on vanhoillinen asenteissaan. Cambelilla oli vaihtoehtona salata identiteettinsä, jos hän halusi olla mukana politiikassa. Jos hän olisi ollut julkihomo, se olisi merkinnyt poliittisen uran päätöstä, kuten nyt tapahtui tv-kanavan toiminnan seurauksena.

Toisaalta ihmetellään sitä, että virka-auton käyttö ilman kuljettajaa omiin menoihin on syy erota. Campbell oli joskus liikenneministerinä toimiessaan tavoittamattomissa, kun yhdellä suurista moottoriteistä oli peräti 12 tunnin täydellinen liikennetukos. Hän ei tuon tapahtuman vuoksi kuitenkaan eronnut.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Virka-auton käyttö on nyt todettu luvalliseksi yksityisajoihin jos viranomainen ei käytä kuljettajaa. Sekään ei olisi ollut nyt kunnon syy eroon. Australiassa miehen on oltava edelleen MIES. Campbell ei tuota normia nyt täyttänyt.

Kirjoittaja huomauttaa, että Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa vielä vuonna 1984 aikuisten miesten keskeisestä homoseksuaalisesta teosta saattoi saada 14 vuotta vankilaa.

Lähde: Herald Sun

21.05.2010 08:27
Australian hallituksen virkailija David Campbell, joka yli vuosikymmenen on ajanut voimakkaasti nk. perhearvoja, paljastui homoseksiklubin asiakkaaksi.

David Campbell tallentui videolle hänen poistuessaan homoseksiklubilta valtioon virka-autoon, jota hän ajoi itse. Klubi tarjoaa pääsymaksua vastaan saunan, kylpylän ja "porno-oleskelutilan".

Campbell on tullut tunnetuksi menestyksekkäistä poliittisista perhearvoja korostavista kampanjoistaan. Hän erosi välittömästi ministeriön tehtävästä. Campbell pyytää anteeksi pettämistään aviovaimoltaan, kahdelta aikuiselta pojaltaan, kolleegoiltaan ja yhteisöltä.

Hän väitti myöskin, ettei hänen yksityiselämänsä ole ikinä vaikuttanut hänen toimiinsa poliitikkona.

Lähteet: Edge Boston ja The Sydney Morning Herald

************

Tapaus Campbelliin on välittömästi otettu Australiassa kantaa sen periaatteellisesta merkityksestä. Häntä on puolusteltu sillä, että jokaisen ihmisen seksuaalinen elämä kuuluu yksityisyyden alueeseen, johon julkisuudella ei pitäisi olla asiaa. Hänen ainoa rikkeensä nyt paljastuneessa klubivierailussa on se, että hän käytti valtion virka-autoa.

Toinen puoli tapauksessa on se, että henkilö, joka on merkittävässä asemassaan ajanut "perhearvoja", joka käsitteenä pitää sisällään sen, että hän on vastustanut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoisia oikeuksia. Hän on siis pelannut valheellista kaksinaamaista peliä vähemmistöjä vastaan.

1 kommenttia

Välillä tuntuu, että näillä kaksinaismoralisteilla on kaksi erillistä minää - jollain tapaa täysin jakautunut persoonallisuus. Pieneen mieleeni ei voi mahtua ajatus, että sama ihminen yhdellä hetkellä paasaa suu vaahdossa "perhearvoista", ratsastaa teemalla ja toimii seksuaalivähemmistöjen oikeuksia vastaan - ja toisella hetkellä nauttii juuri "kieltämästään hedelmästä".

Kiinnostava lista tähän teemaan liittyen: Top 10 Anti-Gay Activists Caught Being Gay http://www.ranker.com/list/top-10-anti-gay-activists-caught-being-gay/joanne