Uruguayn homot vaativat avioliitto-oikeutta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Homoavioliittoa koskeva laki on tärkein vaatimus, jonka Uruguayn homot ja lesbot esittivät homofobian vastaisena päivänä.
Kymmenet homot, lesbot ja transsukupuoliset kokoontuivat homofobian vastaisena päivänä Uruguayn hallitusrakennuksen eteen Montevideossa vaatimassa, että hekin saisivat samat oikeudet samoin nimin kuin muut kansalaiset.
Homoseksuaalien yhdistyksen Ovejas Negras (Mustat lampaat) edustajan Diego Sempolin mukaan viimeisen viiden vuoden aikana Uruguayssa on otettu merkittäviä askeleita tasa-arvon suuntaan, mutta vasta kun parlamentti on hyväskynyt samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot, on täysi tasa-arvo saavutettu. Uruguayssa on jo voimassa parisuhdelaki, adoptio-oikeutta on uudistettu ja sukupuolta voi korjata.
Vaikka homoja ja lesboja ei syrjitä Uruguayssa niin kuin muissa maissa, niin koululaitoksessa heitä simputetaan järjestelmällisesti. Lisäksi maassa vallitsee julma transfobia, joka estää transukupuolisia tyttöjä saamasta työtä ja saavuttamasta tasa-arvoa.

Agencia EFE

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!