Tallinnalainen gay-yökerho haastettu oikeuteen metelistä ja sen aiheuttamista vuokrien menetyksestä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Tammikuussa Tatari-kadulla Tallinnassa avatusta X-Baar homoklubista on nostettu oikeusjuttu, koska kantelijan mielestä se häiritsee melullaan naapuritalon asukkaita ja johtanut omistajien vuokratulojen vähenemiseen. Valituksen on tehnyt naapuritalon omistava merkittävä veteraanijärjestö. He omistavat viereisen rakennuksen jossa on järjestön toimisto ja yläkerroksissa neljä luksoriöösiä vuokrahuoneistoa. Omistajat ilmoittavat menettäneensä 6 400 euron edestä vuokratuloja. Kanne koskee sekä klubia, että kaupunkia, joka kanteen tekijän mielestä olisi pitänyt kieltää klubin lisenssi. Nyt valitusten jälkeen klubissa voi olla toimintaa ilta 23 asti.

Sotkuiseen riitaan on tullut mukaan myös ennakkoluuloja. Veteraanijärjestö on kirjeessään väittänyt paikan olevan "pedofiileja tuottava" kulbi. Homoklubia ei heidän mielestään ole sopivaa pitää kaupungin keskustassa ja koulujen läheisyydessä.

Lähde: Baltic Reports 13.5.2010

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Oiskohan ne valittanu "melusta", jos kyse ois ollu heteroklubista? Siellä on kuitenkin varmaan äänieristykset yms. hoidettu niin, et ei pitäs ketään häiritä...

Sanotaan, et veteraanei pitäs kunnioittaa, mut kohta kyllä menee kunnioitus ihan totaalisesti...
Tulee vain mieleen, että minkä alan veteraaneja järjestö edustaa. Puistokemian? Vaikka voinee kai käsityskykyä haittaavan aivovamman sotimallakin hankkia.