American Eagle transystävällisemmäksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


American Aegle on amerikkalainen vaatetusketju. Sillä on New Yorkissa 61 shopia ja sillä on laaja postimyynti. Vuosiliikevaihto on 3 miljardia dollaria. Nyt firma on tehnyt sopimuksen, jonka mukaan se uusii toimintaohjeensa. Uudistuksen jälkeen työntekijät voivat pukeutua työpaikallaan ei-sukupuolityypillisesti. Liikkeen edustaja sanoi, että tulevaisuudessa transgender-ihmisiä tullaan kohtelemaan tasa-arvoisesti. Ketju on myös valmis kouluttamaan työntekijöitään niin, että nämä ovat valmiimpia kohtaamaan työpaikallaan transgender-ihmisiä.

Ihmisoikeusryhmä Make the Road New York teki valituksen New Yorkin yleiselle syyttäjälle transihmisten syrjinnästä työnhaussa. New York City Human Rights Law kieltää syrjinnän sukupuoli-identiteetin perusteella. Ihmisoikeusjärjestö oli tehnyt kyselyn transgender-ihmisten joukossa vuonna 2009 siitä, millaisia kokemuksia näillä oli työnhaussa. 59% kaikkiaan 82 haastatellusta kertoi joutuneensa työhönotossa syrjityiksi. 49% ei saanut työtä, kun he työhönottotilanteessa ilmaisivat olevansa transgendereitä. Joissakin firmoissa tehtiin myös kokeeksi työnhakuja.

Joielle White, järjestön transgender-jäsen, on tyytyväinen sopimukseen American Aeglen kanssa. Hän kertoi lehdistölle, että toivoa on. Ja hän toivoo, että muut firmat seuraavat esimerkkiä.

Vaikka firma muutti toimintaohjeitaan vapaaehtoisesti, syyttävät konservatiiviskristilliset ryhmät, että tässä on loukattu firman ja sen muiden työntekijöiden oikeuksia. He varoittelevat, että tämä on seurauksena, jos tulee koko liittovaltion tasoinen Non-discrimination Act, syrjintäsuojalaki. Silloin kaikki viranomaiset ja firmat, joissa on yli 15 työntekijää, pakotetaan sopeutumaan lakiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Tuli kommentti, jossa vaatetusketjun nimeksi ehdotetaan American Eagle. Niin se ilmeisesti onkin.

Asia oli mielessä, kun kirjoitin jutun queer-news-sivuston uutisesta. Mutta täällä maalla luonnon helmassa on niin huonot nettiyhteydet, että kaikki ylimääräinen tarkistaminen jää valitettavasti tekemättä. Vaikka ollaan Hämeen sydämessä, nettiyhteyden nopeus on 40 kiloa sekunnissa. Kaikkia sivuja pitää odotella kymmeniä sekunteja, joskus minuutteja.