Laura Bush puolustaa homoavioliittoa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Entisen presidentin puoliso Laura Bush kertoi tv-haastattelussa olevansa eri mieltä miehensä kanssa homoavioliitoista. Laura Bush on sitä mieltä, että homoavioliitot tulevat jonain päivänä.

Laura Bush on julkaissut kirjan omasta elämästään presidentin puolisona ja ajasta Valkoisessa talossa. Hän kertoo olleensa eri mieltä miehensä kanssa homoavioliitoista: "... kun pariskunta on sitoutunut toisiinsa, toisiaan rakastaen, heillä tulisi mielestäni olla samat oikeudet kuin on kaikilla muillakin."

Vuonna 2004 presidentti Bush teki aloitteen perustuslain muutoksesta, jolla homoavioliitot olisi estetty kaikkialla liittovaltiossa. Aloite ei kuitenkaan saanut riittävästi tukea kulkeakseen läpi monimutkaisen perustuslakikäsittelyn. Monet osavaltiot ovat säätäneet erikseen homoavioliitot kieltäviä lakeja.

Toiseen kuumaan kysymykseen oikeudesta aborttiin Laura Bush on myöskin eri mieltä miehensä kanssa, jonka mukaan abortit tulisi kieltää lähes kokonaan. Laura Bush haluaa aborttioikeuden säilyvän laissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Laura Bush sai homopiireistä moitteita siitä, että miksi hän ei avannut suutaan tästä asiasta aikaisemmin. Äärioikeistolainen uskonnollinen järjestö Focus on the Family ilmoittaa olevansa rouva Bushin lausunnosta "pettynyt" ja sen olevan "ristiriidassa Amerikan enemmistön kanssa".

Laura Bushin tv-haastattelu ohjelmassa Larry King Live

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!