Helsingin Pride-kausi alkoi etkoilla

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006

Helsinki Pride alkaa 47 päivän kuluttua, mutta jo helatorstain aattona, keskiviikkona, oli pride-tunnelmaa ravintola Jenny Woossa (Simonkatu 6). Etkojen yksi tarkoitus on varojen kerääminen pridelle, ja ohjelma erinomainen. Tv:stä tuttu hurmaava tyttöduo M&M ja hehkeä NikoLa esiintyivät, samoin Pete Parkkonen, jota kuvataan sanoin "Hottisnamu".


Helsinki Priden nettisivusto


Priden ohjelma on jo julkaistu netissä, ja ohjelma päivittyy koko ajan. Nettisivun on suunnitellut GrassBusiness Oy. Joukko taiteilijoita saatiin tekemään oman tulkintansa sateenkaariteemasta tai Priden teemasta ja taiteilijoille annettiin vapaat kädet. Kuvat etusivulla vaihtuvat satunnaisesti aina, kun sivuille mennään uudestaan. Teoksia ovat tehneet Tuomo Parikka, Aleksi Koskinen, Pekka Nikrus, Ville Vauras, Anna-Leena Kilpeläinen ja Risto Vauras. Taiteilijan nimi näkyy aina etusivun kuvan alla.

http://www.helsinkipride.fi/


Avajaisissa julistetaan Pride-rauha

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Helsinki Pride 2010 käynnistyy 28. kesäkuuta keskellä vilkkainta keskustaa! Kolmen sepän aukiolla kaupunginjohtaja Jussi Pajunen julistaa avajaispäivänä Pride-rauhan. Tapahtuman suojelijan nimi kerrotaan vasta kesäkuussa.


Wilson Kirwa haastaa Gay Cooperiin

HOT ry on jo useana vuonna järjestänyt Eläintarhan kentällä Gay Cooperin. Tällä kertaa sitä vetää syrjinnän vastaisessa työssä mukana oleva Wilson Kirwa. Hän on entinen huippu-urheilija, nykyinen valmentaja ja ”positiivisuuden asiamies”, joka heti alusta alkaen opetteli suomenkielen ja on luonteeltaan iloinen ja myönteinen. Urheiluväki on hyväksynyt Kirvan täysin sydämin. Mukana Cooperissa ovat Syrjinnästä vapaa alue -kampanja sekä Uskalla.fi -kampanja. Gay Cooper tulee varmuudella saamaan mediajulkisuutta.


Kirjailijapaneeli esikuvista ja esikuvana olemisesta

Pride-viikon perjantaina järjestetään Kallion kirjastossa kirjailijapaneeli, johon on tulossa neljä panelistia. Koko viikon yhteisenä teemana ovat esikuvat. Tarvitseeko hlbti-yhteisö esikuvia? Ja onko olemassa yhteisiä sateenkaari-idoleita?

Myös keskiviikon keskustelutilaisuuden teemana Kirjasto 10:ssä ovat esikuvat. Mihin idoleita ja esikuvia tarvitaan: samaistumiseen, identiteetin rakentamiseen vai haaveiluun?


Taidetta

Koko viikon on auki taidenäyttely Ant Galleryssa Museokadulla. Nakki-esitys on nuorten teatterintekijöiden tuotos ja toivottavasti se saa priden myötä näkyvyyttä.

Pride-kulkue


Pride-kulkueeseen on vuosi vuodelta tullut enemmän väkeä mukaan. Nyt toivotaan erityisesti ryhmien, järjestöjen ja kaveriporukoiden tulevan värikkäästi mukaan kulkueeseen. Joka vuosi on hieman valiteltu, että "miksi kulkuetta ei tehdä värikkäämmäksi ja iloisemmaksi". Se, miltä kulkue näyttää, on viime kädessä kiinni osallistujista ja jokaisen osallistujan panoksesta. Tänä vuonna esikuvistaan innostuneet voisivat pukeutua esikuviensa tapaan.

Pride-viikko antaa hlbt-kulttuurin tekijöille mahdollisuuden tuoda tuotoksiaan näytteille. Pride-kulkueessa näyttäydytään satunnaisille kaupunkilaisille. Joissakin järjestöissä on jo mietitty ideoita, joilla saataisiin lisää huomiota ja kansa kohahtamaan.

Saadaanko tänä vuonna 5 000 osanottajan raja rikki? Säälläkin on vaikutusta.

(Jos kaikki menee hyvin ja virtaa riittää, ranneliikekin on mukana välittämässä pride-viikon tunnelmia niille, jotka työn, sairauden tai etäisyyden vuoksi eivät voi itse olla mukana.)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!