GB: Konservatiivien kampanja LBHT-äänestäjien äänistä epäonnistui

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

Philippa Stroud, menetti niukasti paikan liberaaliKonservatiivipoliitikko Philippa Stroud menetti vaalipiirissään paikkansa parlamenttiin, häviten liberaalidemokraatille.

Ennen vaaleja konservatiivien yritykset saada sateenkaariäänestäjät puolelleen voidaan katsoa epäonnistuneen. Liian monet seikat viittasivat siihen, että konservatiivit tuskin olivat muuttuneet homomyönteisiksi.

Toinen katkera tappio konservatiiveille tapahtui Belfastissa, jossa Peter Robinson, Irlannin ensimmäinen ministeri, menetti yllättäen vaaleissa paikkansa. Hänen vaimonsa on ääriuskovainen, joka vannoi perhearvojen puolesta ja ilmoitti pitävänsä homoutta kammottavuutena. Siitä huolimatta rouva Robinsonilla oli kiihkeä seksisuhde 19-vuotiaaseen mieheen, jota hän tuki myös taloudellisilla järjestelyillä.

6.5.2010
Konservatiivipoliitikko Philippa Stroud lähetti lakimiehensä median kimppuun varoittamaan Stroudin kirkon homojen parannusohjelmista perättöminä väitteinä.

Tämänpäiväisten parlamenttivaalien alla tuli esille Philippa Stroudin suhde kirkkoonsa, jossa mm. kerrotaan poistettavan rukouksella ja loitsimisella homon vallanneita pahoja henkiä. The Observer-lehti sai ensimmäisenä moitteet kirjoituksista. Stroud ilmoittaa: "En pyytele anteeksi sitä, että olen vannoutunut kristitty. Kuitenkin on ehdottoman väärin väittää minun katsovan, että homoseksuaalisuus olisi sairaus. Olen syvästi loukkaantunut Observer-lehden väittäessä toisin."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

PinkNews kysyi Stroudin lakimieheltä, että niinhän Observer ei väittänytkään, vaan sen että homouden demoni voidaan poistaa rukouksella. Lakimies ilmoitti, ettei hänellä ole mitään lisättävää taikka poistettavaa lausuntoon.

05.05.2010
LBGT-ihmiset aikovat äänestää huomisissa vaaleissa vahvasti liberaalidemokraatteja, muu väestö kannattaa konservatiiveja. Yleinen kannatus on kolmen puolueen kesken tasaväkistä.
PinkNews on kysellyt aktiivisesti sateenkaari-ihmisten kantoja tulevissa vaaleissa. LBGT-ihmisten keskuudessa liberaalidemokraatit johtavat 57% kannatuksella, työväenpuolue 29%, vihreät 10% ja konservatiivipuolue vain 6%.

Tilanne on täysin toinen koko väestön kannatuksen jakautumisen suhteen: Konservatiivit ovat kyselyiden johdossa 37%:lla, Työväenpuolue 29%, Liberaalidemoraatit 26%.

Pääministeri Gordon Brown on vedonnut suoraan sateenkaariäänestäjiin. Hänen mielestään sateenkaariäänten meno liberaalidemokraateille takaisi konservatiivien muodostavan seuraavan hallituksen.

EU:ssa pelätään Englannin saavan heikon hallituksen, mikä tekisi EU:nnykyisen talouskriisin entistä vaikeammin hallittavaksi.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!