Homofobia vähenee Kuubassa, vaikka vaivalloisesti.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kuuban kansallisen sukupuolivalistuskeskuksen johtajan Mariela Castron mukaan homoseksuaalisuus ei enää ole tabu. Hän alleviivaa myös evankelisten ryhmien antamaa tukea syrjinnän vastaisessa taistelussa.

Mariela Castro, Fidel Castron sisarentytär ja Kuuban kansallisen sukupuolivalistuskeskuksen (Centro Nacional de Educación Sexual - CENESEX) johtaja kertoi vapun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että homofobia on vähenemässä Kuubassa, mutta että homoja vastaan tunnetaan vielä paljon ennakkoluuloja.
Mariela Castro korosti, ettei aihe enää ole tabu. Asiasta keskustellaan yhteiskunnassa, se ei ole niin ihmeellinen mysteeri eikä siitä vaieta. Samalla hän kertoi, että saarivaltiossa alkaa ensi viikolla kolmas kansallinen homofobian vastainen kampanja.
Mariela Castro mainitsi tämän kampanjan saamat uudet tukijat, kuten elokuvaopisto ja evankeliset kirkot.
Samassa lehdistötilaisuudessa läsnä ollut evankelisen Centro Martin Luther King-keskuksen koordinaattori Joel Suárez oli sitä mieltä, että mikäli syrjintä, oli se mitä tahansa, halutaan lopettaa, on välttämätöntä tehdä yhteistyötä myös homoseksuaalisen kansanosan kanssa.

Universo Gay - Espanjalainen verkkosivusto

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!