Itävalta karkotti nigerialaisen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Tiukkaa keskustelua ja protesteja


Itävallassa käydään nyt keskustelua jalkapalloseuran kahden jäsenen karkotusaikeista. Heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty. Jalkapalloseuran puheenjohtaja syyttää viranomaisia objektiivisuuden puutteesta ja rasismista. Vihreät ovat kannelleet hallitukselle.

Viime torstaina poliisioperaatiossa kesken harjoitusten Wienin Mars-kentällä pidätettiin 16 afrikkalaisen jalkapalloseura Sans Papiersin jäsentä. Heistä 14 pian vapautettiin, mutta 21-vuotias Vincent E. ja valmentaja 25-vuotias Ugonna Bomniface C. jäivät poliisin huostaan. Molempien turvapaikkahakemukset on hylätty. He ovat nigerialaisia ja heidät on sijoitettu pidätyskeskukseen odottamaan karkotusta.

25-vuotias on ollut maassa vuodesta 2002 alkaen ja 21-vuotias vuodesta 2004. Erityisesti on huolestuttu siitä, että 25-vuotias valmentaja karkotetaan pohjoiseen Nigeriaan. Hän on homo. Hänet voidaan sen takia tuomita Nigerian pohjoisosan lakien mukaan jopa kuolemaan. Maahanmuuttoviranomaiset eivät pidä sitä todennäköisenä.

Miesten pidättämisen jälkeen kokoontui 300 mielenosoittajaa Hernalin poliisiaseman eteen. Joukko halusi estää miesten siirron pidätyskeskukseen. Poliisi hajotti ennalta ilmoittamattoman mielenosoituksen. 42 henkilöä otettiin kiinni niskoittelun vuoksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vihreät ovat vedonneet liittohallitukseen. Maahanmuuttajayhdistyksen mukaan molemmat miehet karkotetaan 18 muun nigerialaisen kanssa jo tiistai-iltana klo 20. Eilen puolelta päivin noin 50 ihmistä kokoontui pidätyskeskuksen eteen ja siellä on päivän mittaan mm. estetty liikennettä. Poliisin joukkojen paikalletulon jälkeen mielenosoittajat siirtyivät etäämmälle. Karkotuksen aikaan illalla klo 20 kaupungilla ja lentokentällä on vielä spontaanimielenosoituksia.

(uutinen kirjoitettu eilen iltapäivällä)

Illalla Standard-lehti kirjoitti nettitsivuillaan, että kaksi nigerialaista on karkotettu eilen illalla klo 19. Tieto tuli poliisijohdolta. Lentoasemalla oli 35 hengen rauhanomainen mielenilmaus.

Keskiviikoksi on tulossa uusia mielenosoituksia. Klo 16 kokoonnutaan yliopistolla. Lisäksi mielenilmaus jatkuu koko päivän pidätyskeskuksen edessä.

Nigeriassa homot voivat saada 14 vuoden vankeusrangaistuksen. Pohjoisosissa voi tulla kuolemanrangaistus kivittämällä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!