Britannian konservatiivipuolue yrittää epäonnisesti kaveerata sateenkaari-ihmisiä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Konservatiivipuolueen kannatus on rajussa laskussa LBGT-ihmisten keskuudessa.
Englannin konservatiivipuolueen kannatus sateenkaari-ihmisten keskuudessa laski viime kuussa lukemasta 39% peräti 9%:iin. Samaan aikaan liberaalidemokraattisen puolueen kannatus on noussut lukemaan 58%.

Tilanteesta kertoi PinkNews

****************

Britanniassa vaalit ovat ovella. Konservatiivipuolue tarvitsisi myös sateenkaariäänestäjien tuen. Konservatiiveja vaivaa epäonni tässä asiassa. Uusia paljastuksia tulee jatkuvasti vanhoillisista asenteista.

Tuorein esimerkki siitä, että konservatiivien asenteet sateenkaari-ihmisiä kohtaan eivät ole muuttuneet, on Guardian-lehden kirjoitus vahvassa nousussa olevasta poliitikosta Philippa Stroudista. Lehti kertoo Stroudin perustaneen kirkon, jossa homoja yritettiin "parantaa" ajamalla rukouksella pois heistä paha homohenki. Stroud on ollut vahvasti muotoilemassa konservatiivipuolueen perhepoliittisia kysymyksiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Stroud on kertonut, kuinka kristillinen usko on motivoinut häntä auttamaan köyhiä. Bedfordiin perustamansa kirkko ylläpitää yömajaa. Kirkko auttaa narkomaaneja, alkoholisteja, homoja, lesboja ja transsukupuolisia henkilöitä.

Esimerkkinä tällaisesta "auttamisesta" transsukupuolinen teinityttö lähetettiin vanhempien päätöksellä autettavaksi Stroudin kirkkoon. Tyttö kertoi: "Stroud halusi minun ymmärtävän, että kaikki ajatteluni oli vialla, minä olin vialla ja nk. demonit sisälläni olivat vialla. Istunto päättyi siihen, että Stroud ja kaikki muut rukoilivat puolestani, käskien demonin poistua. Hän [Stroud] todella uskoi, että sellaiset asiat kuin homoseksuaalisuus, transsukupuolisuus ja riippuvuudet voidaan parantaa pelkästään rukouksella Jeesuksen nimeen."

Stroud on kirjoittanut myös kirjan, jossa hän kuvailee kuinka hoitaa ihmisiä, joissa on "demonisia aktiviteetteja".

Myös muut konservatiivit ovat päästelleet sammakoita suustaan juuri ennen vaaleja. Chris Grayling totesi, että kotimajoitusta (Bed&breakfast) tarjoavilla on oikeus käännyttää uskonnollisen vakaumuksensa perusteella pois esimerkiksi homot. Julian Lewis ilmoitti, että hän vastusti homojen suojaikärajan alentamista 18 vuodesta 16 vuoteen.

1 kommenttia

YLE TV1 esittää BBC:n tuottamaa mainiota sarjaa Rouva pääministeri. Ohjelmassa kuvataan satiirin keinoin, kuinka sanavalmis naispuolinen myymäläpäällikkö joutuu vahingossa suoraan tv-lähetykseen. Tuohtuneena hän lausuu suorat sanat poliitikoista. Ei mene kuin hetki, kun hänet täydellisestä tuntemattomuudesta ja politiikasta mitään osaamatta temmataan mukaan politiikkaan. Seuraavat vaalit osuvat sopivasti kohdalle. Hän voittaa äänivyöryllä ja saa pääministerin paikan.