Amnesty kritisoi eurooppalaisia maita Irakin pakolaisten palautuksista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Amnesty International on kritisoinut Tanskaa, Englantia, Hollantia, Norjaa ja Ruotsia siitä, että ne toimivat vastoin YK:n esittämiä toimintaperiaatteita. Nämä maat eivät huomio Irakin tukalaa ihmisoikeustilannetta. Maa on turvallinen palaajille vasta sitten, kun se on rittävän vakaa. Nyt vainosta kärsivät Amnestyn mukaan erityisesti uskonnolliset, etniset ja seksuaaliset vähemmistöt. Huhtikuun alkupuolella maassa on tapettu jo yli 100 siviiliä.

Amerikkalaisten johtamasta maan valloituksesta on jo kulunut seitsemän vuotta, mutta edelleen irakilaiset elävät ahdistuksen ilmapiirssä, sanoo amnesty-aktiivi Malcolm Smart. Irakilaiset viranomaiset eivät tarjoa vaarassa oleville ihmisille mitään apua. Vaalien jälkeen tilanne on vain pahentunut. Iskuista joutuvat kärsimään erityisesti siviilit.

Irkaista tulee yhä enemmän tietoja "seksuaalisesti poikkeavien" surmista. Erityisesti shiitti-miliisi pitää homoja elinkelvottomina ja tappaa heitä paikallisten viranomaisten katsoesssa vaieten. Myös sellaiset miehet, jotka eivät ole kyllin "miehekkäitä", ovat äärimmäisyysainesten tappolistoilla. Näin on kertonut Human Right Watch viime vuonna.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!