Korhosen oikeudenkäynti sai uuden ulottuvuuden

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Helsingin Sanomat on tehnyt pitkän jutun Johanna Korhosen oikeudenkäynnin asiantuntijalausunnosta. Tutkijatohtori Päivi Tiilikka oli Alma Median pyynnöstä tehnyt lausunnon, joka Johanna Korhosen mukaan muistutti konsernin oman asianajajan lausuntoa. Jutussa kysytään epäsuorasti: Ostavatko oikeudenkäynnin osapuolet suurella rahalla haluamiaan lausuntoja. Tiilikka ei kerro, paljonko hänelle maksettiin, mutta hän korostaa esittäneensä vain oman näkemyksensä.

Jotkut oikeusoppineet tässä lehtijutussa korostavat, että palkkioiden pitäisi olla julkisia, ettei synny epäilystä rahalla vaikuttamisesta.

Tutkimuseettinen neuvottelukunta keskustelee asiasta keskiviikkona.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Valitettavasti Kevätpörriäinen ilmestyy vain kerran vuodessa vaikka Hesari seitsemän kertaa viikossa! Toimittajien tiedot juttujensa taustoista ovat usein samaa tasoa kuin Kevätpörriäisen kirjoittajilla (tosin ekaluokkalaisten jutut usein paremmin kirjoitettuja ja hauskempia!).

Maksetut asiantuntijat ovat melko varmasti maailman toiseksi vanhin ammatti! Ehkä suurimmat tulot alalla teki Terttu Arajärvi, joka avioerotapauksissa kertoi suurella auktoriteetilla maksajan kannalta suotuisan mielipiteen!!!