Homoliittoja ei edelleenkään tunnusteta kaikkialla EU:n alueella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Tänään klo 16 jälkeen EU-parlamentin HLBTI-asioiden intergroup julkaisi jyrkän kannanoton ruotsalaista sisäasioiden komissaaria Cecilia Malmströmiä vastaan. Kritiikki kohdistuu myös EU-komissaari Viviane Redingiin.

http://www.lgbt-ep.eu/news.php

Kysymys on siitä, onko homo- ja lesbopareilla vapaa maasta-maahan-liikkumisoikeus EU:n alueella kuten kaikilla muilla ihmisillä. Malmström on lausunut eilen julkistetussa muistiossa, että EU-komissio ei aseta etusijalle samaa sukupuolta olevien parisuhteen tunnustamista lähivuosien ohjelmassaan.

Siis mistä on kysymys? Kun heteropari liikkuu Euroopassa, heidän avioliittonsa ja perheensä tunnustetaan kaikissa maissa. Kun homo- tai lesbopari siirtyy maasta toiseen, joissakin maissa he ovat naimisissa, toisissa maissa rekisteröidyssä suhteessa, joissakin maissa he ovat singlejä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime marraskuussa EU-parlamentti ilmaisi selkeästi, että homoparien suhde on tunnustettava kaikissa EU-maissa. Sillä tavoin estetään syrjintä seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Tämä asia oli esillä viime syksynä, kun Ruotsi oli EU:n puheenjohtajamaa. Ns. "Tukholman Ohjelmaan" oli koottu yli 150 lainsäädännöllistä ja oikeudellista ongelmaa unionin sisällä.

Mutta eilen kerrottiin, että se asia ei olekaan tärkeiden asioiden listalla lähivuosina. HLBTI-perheet saavat odottaa tasa-arvoisia oikeuksia.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!