Queer-elokuvajuhla kiellettiin Venäjällä Kemerovon kaupungissa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 1

Pietarissa järjestettiin viime lokakuussa Side-by-side -elokuvajuhla. Esitykset pidettiin salassa ulkomaisten kulttuurikeskusten ja konsulaattien saleissa. Mukana olivat Tanskan, Englannin, Saksan ja muutaman muun maan edustustot. Nyt elokuvajuhlan parhaat haluttiin esittää Venäjän Aasian-puoleisessa osassa Kemerovon kaupungissa, n. 200 km Novosibirskista itään.

Jo pari kuukautta sitten kaupungin viranomaiset hyväksyivät filmijuhlan. Paikaksi sovittiin nuorisopalatsi. Järjestäjät painoivat esitteitä ja lähettivät materiaalia paikalliselle medialle. Festivaalin piti olla viime viikonloppuna, 17.-19. huhtikuuta 2010. Viranomaisilta pyydettiin turvajärjestelyjä, kun alkoi tulla viestejä vastamielenosoittajista, joilla oli tarkoitus tukkia elokuvasalin sisäänkäynnit. Viime viikon torstaina viranomaiset ilmoittivat, että elokuvajuhla kielletään nuorisopalatsin tiloissa. Julkinen mielipide vastusti elokuvajuhlaa. Viranomaisten mukaan jokainen katsokoon elokuvansa kotonaan.

Elokuvajuhla yritettiin siirtää Planet Cinemaan, mutta sieltä tuli pian tieto, että elokuvia ei voi esittää sielläkään. Ilmeisesti Kemerovon hallinto kielsi elokuvien esittämisen.

(Gayrussia)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Valitettavasti Venäjä on Venäjä, vaikka se aidossa voissa paistaisi.