Vatikaanin mielestä pedofilian syynä ovat homot

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

15.4.2010 Vatikaani huopaa eli vähän taaksepäin

Vatikaanin kardinaalivaltiosihteeri Bertonen lausunto Chilessä on saanut aikaan kovaa sananvaihtoa. Vatikaani on hieman perääntynyt. Vatikaanin tiedottaja Federico Lombardi otti kantaa ja sanoi, että kirkon edustajat eivät aina ole oikeita henkilöitä lausumaan psykologisia tai lääketieteellisiä totuuksia. Mutta pyhä istuin ei kokonaan torju ajatusta homoista lasten väärinkäyttäjinä. Bertone ei puhunut homoseksuaalisuuden ja pedofilian yhteyksistä yhteiskunnassa yleisesti, mutta kirkon sisällä tällaista tendenssiä on.

67-vuotias tiedottaja esitteli tilastoaineistoa. Sitä esitti jo 2005 uskonkongregaatio, jota oli johtamassa Joseph Ratzinger. Silloin sanottiin, että vain 10% väärinkäyttötapauksista on pedofiliaa tiukassa merkityksessä, 90% tapauksista on efebofiliaa eli kiinnostusta nuoriin, 13-19-vuotiaisiin, ei lapsiin. Kaksi kolmasosaa tapuksista kohdistuu poikiin, yksi kolmasosa tyttöihin.

Tiedottaja Lombardi ei halua kunmota Bertonesin esittämiä asioita, vaan hän haluaa ainoastaan tarkentaa.

Ranska on ensimmäisenä maana ilmoittanut, että kardinaalivaltiosihteeri Bertonesin puheet eivät ole hyväksyttäviä. Ulkoministeriöstä Bernard Valero kertoi, että hallitus päättäväisesti vastustaa kaikkea syrjintää ja ennakkoluuloja seksuaalisen suuntautumisen takia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuonna 2008 paavi selitti, että pedofilia on eri asia kuin homoseksuaalisuus. Silloin väärinkäyttöjä oli paljastunut vasta USAssa. Nyt kirkko on tukalassa tilanteessa myös Euroopassa. Südwest-Presse -lehti on kertonut, että Saksassa Freiburgin ja Stuttgartin alueella kirkosta eroamiset ovat kolminkertaistuneet verrattuna maaliskuuhun 2009. Silloin oli skandaali Pius-veljeskunnasta ja holokaustin kieltämisestä.


Paavin synnyintalo Marktl am Innissä on jälleen töhritty. Talon johtaja ei näe mitään yhteyttä pedofiiliskandaalin ja töherrysten välillä. Sinisellä värillä oli vedetty seinälle viestejä. Töhryt huomattiin varhain aamulla ja ne heti maalattiin yli.Operaatio maksoi 1 500 euroa. Poliisi ei kerro, mitä oli kirjoitettu.

13.4.2010 Kardinaali pitää homoja pedofilian syynä

Kardinaali Tarcisio Bertone on katolisen kirkon voimahahmo. Kuuriakardinaali on Paavin uskottu. Hän edustaa pyhää istuinta ulospäin. Bertone on aina toisena paavin jälkeen.

Kardinaali Bertone on käymässä Chilessä. Hän otti kantaa hyväksikäyttöihin ja yhdisti pedofilian ja homoseksuaalisuuden. Bertone sanoi lehtimiehille, että tällä asialla ei ole mitään tekemistä pappien selibaatin kanssa. Hän vahvisti sanomaansa tieteen näkemyksillä. Monet psykologit ja psykiatrit ovat osoittaneet, että pedofilian ja selibaatin välillä ei ole yhteyttä, hän sanoi. Monet sen sijaan ovat sitä mieltä, että yhteys on homoseksuaalisuuden ja pedofilian välillä. Kirkko ei hänen mukaansa ole koskaan estänyt pedofiilipappeja koskevia tutkimuksia.

Jo muutamaa päivää aikaisemmin Bertone puhui väärinkäyttöskandaalista. Paavi kärsii syvästi näistä kirkon väärinkäyttötapauksista. Nämä papit ovat rikkoneet omaa missiotaan ja kutsumustaan.

(Südddeutsche Zeitung)

Kommentteja

Jo aikaisemminkin katolinen kirkko on yrittänyt syyllistää homot väärinkäyttötapauksissa. Arkkipiispa Silvano Tomasi, Vatikaanin pysyvä YK-lähettiläs, väitti taannoin, että 80-90% seksuaalisista väärinkäyttötapapuksista on homojen tekemiä. Jotkut tunnetut tiedemiehet, mm. lontoolainen professori Arnon Bentovim, sanovat, että tytöt joutuvat 2-4 kertaa useammin seksuaalisen väkivallan uhreiksi kuin pojat.


Bertonesin lehdistötilaisuuden jälkeen Chilen homoaktivistit olivat shokeerattuja. Heidän mukaansa vatikaanilla tai Berlonella ei ole sellaista moraalista auktoriteettia että hän voisi tulla maahan antamaan oppitunteja seksuuaalisuudesta. Näin sanoi Rolando Jimenez homoryhmästä El Movimiento de Integración y Liberación Homosexual (Movilh). Vatikaanilla on perverssi strategia. Se väistää omaa eettistä ja oikeudellista vastuutaan absurdeilla väitteillä.

2 kommenttia

Tuo valokuva on mainio. Arkkipiispa pitsikoltussaan.
Tuo muuten taitaa olla peräti kardinaalin pitsikolttu, myssykin on kardinaalille kuuluva ;)